Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Pokuševski kao Teo: Delio pasove iza leđa, sipao trojke, raspametio navijače...

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 10:33

Tener Oklahoma Siti Tandera nije ostao imun na sjajnu partiju srpskog košarkaša

Puna hala, publika u transu posle pasa iza leđa Alekseja Pokuševskog i prodate fore košarkašima Denvera. Kao na basketu. Give and go Pokuševskog i ruki centra Džeremija Robinson-ErlaPoku zavrće na drugi obruč. Malo magije, ipak, nije bilo dovoljno da Oklahoma Siti Tander trijumfuje u produžetku, ali jeste da trener Mark Degnolt ponovo obasipa pohvalama srpskog košarkaša.

Amerikanci su minule sezone bili impresionirani organizatorskim sposobnostima Alekseja Pokuševskog, koji je po dolasku u Oklahoma Siti Tander istakao da ne bira pozicije i da će igrati na kojoj god trener Mark Degnolt bude zahtevao. Očigledno da će sve više biti zadužen za organizaciju igre Oklahome u sezoni koja kuca na vrata.

Izabrane vesti

“Kupio” je talentovani srpski košarkaš navijače, ali i Marka Degnolta. Već u prvoj sezoni. Nagovestio je Aleksej Pokuševski da je igrač za velika dela, a četiri dana pre početka nove NBA sezone je briljirao protiv Denver Nagetsa. Pala je Oklahoma protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Zapadne konferencije tek posle produžetka (113:107), a najbolja partija za Alekseja Pokuševskog došla je u idealnom trenutku.

Ubacio je Aleksej Pokuševski 22 poena, imao je i osam skokova, tri asistencije, dve blokade i ukradenu loptu, a više od svega sve u Oklahomi obradovalo je to što je Pokuševskom proradio šut sa distance, koji ga nije služio u prethodnim pripremnim utakmicama, kao i što je fizički tip-top spremljen.

Aleksej Pokuševski odbio je poziv bivšeg selektora Igora Kokoškova da se priključi reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Iskoristio je leto za rad po specijalnom programu, kako bi se oporavio i fizički napredovao.

Šut ga isprva nije služio, ali se ruka “otkačila” protiv Denver Nagetsa. Šutirao je Pokuševski iz igre 9 od 16, pogodio je i četiri trojke iz devet pokušaja. Posle meča izjavio je: “Igralo se pred publikom, to mi je dalo energiju”.

Nikada trener Oklahoma Siti Tandera nije bio škrt na rečima kada Aleksej Pokuševski zablista. Evidentno je da je Pokuševski igrač po njegovom ukusu, jer je i najmanju priliku koristio da pohvali srpskog košarkaša. Lani kada je Los Anđeles Klipersima spakovao 29 poena, kada god je postavio novi lični rekord, kada je postao najmlađi igrač NBA lige koji je zabeležio 20 i više poena, 10 ili više skokova, uz pet ili više postignutih trojki.

Ne krije Mark Degnolt da je oduševljen Aleksejem Pokuševskim. Imaće krilni košarkaš veću ulogu ove nego minule sezone. Data mu je lopta u ruke. Neka kreira - za sebe i saigrače.

Izazivamo ga. Očekujemo da će napraviti iskorak u mnogim oblastima, kao i svi naši igrači”, rekao je trener Oklahome Tander posle pripremne utakmice sa Denverom.

Pokušavao je Aleksej Pokuševski lucidnim dodavanjima da razigra saigrače, ali nisu svi pasovi završavali tamo gde je želeo. U produžecima, navijači u 19. redu dobili su neočekivan suvenir. Trener Denvera kaže da je Pokuševskom u produžetku ponestalo goriva. Iako je Pokuševski slabije odigrao u produžetku, na 49 sekundi do kraja je pogodio trojku i spustio prednost Denvera na jedan poen.

Oklahoma nije imala snage za preokret, ali rezultat i nije u prvom planu, dok ne krene sezona. Već razvoj igrača i sticanje boljeg uvida ko koliko može. A, Aleksej Pokuševski će ove sezone Oklahomi isporučiti mnogo toga.

On je i dalje zaista mlad igrač, ali već sada ima dosta iskustva. Mislim da je večeras nagrađen za dobru igru”, poručio je Mark Degnolt.



tagovi

Aleksej PokuševskiMark DegnoltOklahoma Siti TanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara