Onuralp Bitim (Foto: AFP)
Onuralp Bitim (Foto: AFP)

Pokuševski ostao bez ugovora, Bitim dobio višegodišnji

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 18:51

Čikago Bulsi preinačili dvosmerni ugovor bivšeg košarkaša Burse u standardni

Oklahoma se posle nepune četiri godine zahvalila na saradnji Alekseju Pokuševskom, a prioritet srpskog košarkaša je ostane u NBA ligi. Ipak, trenutno je bez ugovora. I dok Aleksej prolazi kroz težak period, ruže su procvetale Onuralpu Bitimu. Turski reprezentativac je dobio standardan, višegodišnji ugovor od Čikago Bulsa, prenosi pouzdani Šams Čaranija.

Bitim je posle izuzetne sezone u Bursi, pod vođstvom Dušana Alimpijevića, minulog leta dobio priliku da se okuša u NBA. Potpisao je dvosmerni ugovor sa Bulsima i uglavnom igrao u Razvojnoj ligi. Tačnije, upisao je tek šest minuta u dva nastupa za Čikago.

Izabrane vesti

Ipak, pokazao se vrlo dobro u Dži ligi i na 12 nastupa za Vindi Siti Bulse beležio 14,2 poena, 3,6 skokova i 3,5 asistencije. Skrenuo je pažnju Bilija Donovana i njegovih saradnika i po povratku timova na parket posle Ol-stara se našao u timu Čikaga, proveo tri minuta na parketu u porazu od Bostona.

Za njega je najvažnije da je uspeo da se izbori za šansu, sada ostaje da se vidi da li će je iskoristiti. Rok za trejdove je prošao, Bulsima predstoji žestoka borba za plej-in, pa će od rezultata u narednom periodu zavisiti i ambicije kluba, a tako i prostor koji će ostati Bitimu za dokazivanje.

Ovaj 24-godišnji krilni košarkaš je profesionalnu karijeru počeo u Anadolu Efesu 2016. godine. Nije uspeo da se nametne, proveo je jednu sezonu na pozajmici u Sigortamu, pre nego što se 2019. preselio u Pinar Karšijaku. Dve sezone kasnije pojačao je Bursu i ispostavilo se da je napravio potez karijere. Rastao je polako i prethodne takmičarske godine eksplodirao.

Pod Alimpijevićevim vođstvom je beležio 18,4 poena, 4,8 skokova i 3,6 asistencija na 30 nastupa u turskoj Superligi, dok je u Evrokupu bio na proseku od 15,5 poena, 4,1 skoka i 2,7 asistencija (indeks 14,2). Sada ostaje da se vidi da li će Turska dobiti još jednog NBA igrača.



tagovi

Čikago BulsOnurlap Bitim

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara