Džo Regland (MN press)
Džo Regland (MN press)

Pomogao je Zvezdi da se vrati u Evroligu, a sada gospodari Ligom šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 12:04

Džo Regland poveo Hapoel Holon do četvrtfinala i osvojio mesečnu MVP nagradu

Džo Regland je (s prosekom od 10,7 poena, 5,7 asistencija, 2,2 skoka, 1,1 ukradene lopte) bio veliki oslonac Crvene zvezde na povratku u Evroligu u sezoni 2018-2019. Izabran je u idealan tim ABA lige. Još bolje brojke nizao je u Evrokupu - 14,8 poena, 6 asistencija, 1,9 skokova, 1,3 ukradene lopte. Ali povreda kolena u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ga je "izbacila" iz crveno-belog tima do kraja regionalnog šampionata, a posle i iz srpske Superlige i gurnula ga u zaborav.

Pokušao je da se vrati na teren potpisivanjem ugovora sa Darušafakom, za koju nije odigrao nijedan meč, jer su bolovi bili jači od želje. Tek u smiraj 2019. tiho se obreu u Kantuu koji mu je pružio šansu na račun stare slave iz sezone 2013-2014. Iskoristio je to taman toliko da ponovo uhvati ritam kojim je sezonu kasnije, u dresu Hapoel Eilata (14,8 poena, 3,1skok, 7,5 asistecija) mleo rivale u izraelskom šampiomnatu.

Izabrane vesti

Ali, nije se tu zadržao. Ove godine se nametnuo kao lider imenjaka iz Holona. Maestralno ga je sproveo kroz osmofinalnu grupu smrti FIBA Lige šampiona do četvrtfinalne serije sa Strazburom u kojoj će Hapoel, kao prvoplasirani, imati prednost domaćeg terena. Zbog čega je proglašen za igrača meseca u kom je nizao prosek od 11,8 poena, 4,3 skoka, 8,0 asistencija.

"Počastvovan sam što sam dobio nagradu za koju su zaslužni svi u timu. I treneri i saigrači. Vredno radimo svaki dan da bismo postigli cilj, a on je samo jedan - pobeda", rekao je za zast Lige šampiona omaleni Amerikanac velikog srca koji iz godine u godinu diže brojke, posebno kada su u pitanju asistencije.

Trenutno je prvi assitent takmičenja prosečno (7,9), ali i ukupno, sa 119 materijalizovanih dodavanja, odnosno 16 više od Marselinja Uertasa, koji je odigrao isti broj mečeva - 15. Zapravo samo njih dvojica su upisali trocifreni broj asistencija, dok trećeplasirani Dejvid Holson iz Dižona prlično zaostaje (88).

Ujedno Regland ovosezonski je rekorder po broju asistencija na jednoj utakmici jer je Ludvigsburgu isporučio 14, samo tri manje od apsolutnog rekorda Lige šampiona koga je 2017. postavio nekadašnji igrač Cibone Skoti Rejnolds, a prošlog januara izjednačio Uertas, tada i sada član tenerifa.

Zanimljivo je da Reglandu ovo nije prvo priznanje u Ligi šampiona. Kao član Avelina je proglašen za MVP-ja druge nedelje u sezoni 2016-2017.


tagovi

FIBA Liga šampionaDžo ReglandKK Crvena zvezdaHapoel EilatHapoel Holon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara