Majkl Porter Džunior (©AFP)
Majkl Porter Džunior (©AFP)

Porterova leđa ne mogu da izdrže i preti mu kraj sezone, ceo teret pada na Jokića

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 16:53

Kakav maler za franšizu iz Kolorada

Kada se letos uprava Denver Nagetsa odlučila da potpiše petogodišnji ugovor vredan 172.000.000 dolara – vrednost može da poraste do 207.000.000 dolara –, Majklu Porteru Džunioru istovremeno uručena i uloga trećeg najvažnijeg igrača u timu pored Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Umesto da se konačno stabilizuje, Denver je došao na korak do košmarnog raspleta. Naime, novinar Denver Posta Majkl Singer objavio je da Porteru preti novi duži izostanak i to najverovatnije do kraja sezone! Porter već dve nedelje nije u sastavu Nagetsa jer je podvrgnut fizikalnoj terapiji kako bi zalečio povredu leđa koju je zaradio u meču sa Hjustonom. U međuvremenu se situacija dodatno zakomplikovala, toliko da će Denverov šuter izvesno morati “pod nož“ što bi mu automatski okončalo još jednu sezonu pre vremena!

Izabrane vesti

01.30: (1,17) Atlanta (20,0) Oklahoma (5,50)

Još nije ništa definitivno odlučeno, već su u Denveru posle konsultacija sa specijalistima dali Porteru još jednu sedmicu fizikalnih terapija. Ako u tom periodu ne bude nikakvog pomaka nabolje, nekadašnji student koledža Misuri će biti podvrgnut novoj hirurškoj intervenciji. I tada bi njegova sezona definitivno bila gotova...

Porter je još i pre početka NBA karijere imao problema sa leđima, zbog čega je izgubio skoro dve godine jer je već imao dve ozbiljne operacije u problematičnoj regiji. U međuvremenu su bolovi postali hronični, do te mere da mu (najverovatnije) uklješenje nerava ne dozvoljava da se bavi košarkom na željenom nivou. Prvu težu povredu doživeo je još 2017. što mu je oduzelo praktično celu godinu u Misuriju. To mu je ujedno bila i jedina godina na koledžu pre nego što se odlučio da izađe na NBA draft 2018. gde je bio izabran kao 14. pik. Druga operacija usledila je ubrzo nakon prve, što mu je saseklo krila u debitantskoj NBA sezoni.

Da mu povreda leđa ne da mira prilično je jasno kada se pogleda statistika. Na početku ove sezone beleži tek 9,9 poena na 35,9 odsto šuta iz igre i samo 20,8 odsto za tri. Prošle sezone bio je na celih 19 poena po meču uz 54,2 odsto preciznosti iz igre i 44,5 odsto sa distance!

Ako Porter završni na operacionom stolu, Denverova sezona mogla bi da postane apsolutni fijasko. S obzirom na to da je Džamal Marej verovatno izgubljen za celu takmičarsku 2021/22 zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, to znači da bi teret cele franšize pao samo na leđa Nikole Jokića. Srpski as do kraja prošle sezone praktično nije pauzirao skoro godinu i po dana, a nije odmorio nijednu utakmicu. U međuvremenu je postao MVP najjače košarkaške lige sveta, ali je Denver prošlu godinu završio u konferencijskom polufinalu nakon što ih je kasniji finalista Finiks “počistio“ sa 4-0 u seriji.

Jokić i sam ima problema sa uganućem desnog ručnog zgloba. U najnovijim okolnostima Jokiću će najveća ispomoć biti nepredvidivi Vil Barton, Aron Gordon i Monte Moris... To, objektivno, nije materijal za visok plasman...

Porter za ovu sezone treba da inkasira 5.258.735 dolara, dok se od sledećeg leta aktivira novi ugovor gde ga već u prvoj godini čeka 29.750.000 dolara. Zatim 32.130.000, 34.510.000, 36.890.000 i onda 39.270.000 dolara.



tagovi

Majkl Porter JuniorDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara