Kris Džons i Stefan Jović (Screenshot - Youtube.com)
Kris Džons i Stefan Jović (Screenshot - Youtube.com)

Posebna utakmica za Stefana Jovića: Mnogo lica, atmosferu i publiku znam

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.01.24. | 16:40

"Nadam se da će Zvezda do Kupa dostići željeni nivo", dodao je bivši košarkaš tima sa Malog Kalemegdana, koji od letos brani boje narendog protivnika srpskog šampiona

Crvena zvezda u još jednu utakmicu ulazi sa imperativom pobede, a nije ni kraj januara. Zbog nekoliko kikseva suzila je sebi prostor za plasman među 10 najboljih ekipa u Evroligi i duel sa Valensijom (20.00) pred svojim navijačima mora da iskoristi kako bi se vratila na pravi put posle vezanih poraza od Baskonije kod kuće i Albe u Berlinu.

Sastav Aleksa Mumbrua je u glavni grad Srbije stigao bez jednog od najboljih igrača, Brendona Dejvisa, ali i dalje ima veliki kvalitet, što dokazuje i učinak 12-11 u elitnom takmičenju. Rotacija na unutrašnjim pozicijama tima iz Fontete je skraćena zbog povreda Dejvisa i Bubakara Turea, ali zato Narandžasti imaju pregršt oružja u spoljnoj liniji. Mumbru na raspolaganju ima nekoliko sjajnih bekova, među kojima i dva iskusna organizatora igre. Jedan je dobro poznat crveno-beloj publici.

Izabrane vesti

"U dobrom raspoloženju čekamu utakmicu večeras. Znamo ko je protivnik, gledali smo i derbi, znamo kako Zvezda igra na domaćem terenu, sigurno bolje nego na strani. Očekujemo zahtevnu utakmicu 40 minuta i za to moramo da budemo spremni. Imamo nekih zdravstvenih problema, trudićemo se da pružimo maksimum večeras, pa da vidimo šta možemo da uradimo", rekao je za Sport klub bivši košarkaš Crvene zvezde, koji od letos brani boje Valensije - Stefan Jović.

Za kratko vreme se iskristalisao kao bitan šraf u rotaciji španskog tima, doprinosi na razne načine, pa tako popunjava i razne statističke kolone. U Evroligi je na proseku od 5,5 poena, 2,9 asistencija i 2,2 skoka, ali radi mnogo dobrih stvari koje se ne mogu izmeriti brojkama, posebno u odbrani.

Uz njega, tu je odnedavno i bivši as Barselone, Zenita i Olimpije Milano, Kevin Pangos. Polako hvata ritam i duel sa crveno-belima biće mu četvrti u Evroligi ove sezone.

"Očekujem da igramo sa dosta energije. Važna nam je utakmica, kao i svaka u Evorligi. Moramo da igrmao timski, znamo da će biti bučno, sve će se tresti, ali, želimo pobedu", istakao je Pangos za Sport klub, a dobro zna i šta ga očekuje u krcatoj Štark Areni:

"Posebno okruženje, očekujem da navijači skaču, viču i urlaju, a tim to mora da prihvati. To je ono što ovu utakmicu čini posebno, a evropsku košarku velikom. Nadam se da ćemo uživati u tome i igrati dobro. Pričao sam često sa Bilijem Beronom o tome. Obožavao je sve ovde. Voleo je navijače, atmosferu. Kada jednom osetiš tu energiju, ništa više ne liči na to".

Kao veliki profesionalac, Jović će se bez dileme truditi da emocije ostavi po strani, ali ipak je ostavio dubok trag u crveno-belom. Proveo je tri godine na Malom Kalemegdnau, osvojio isto toliko trofeja u ABA ligi, dva Kupa Radivoja Koraća... Kao košarkaš Zvezde je postavio i rekord Evrolige po broju asistencija na jednoj utakmici (19), koji je samo Fakundo Kampaco uspeo da izjednači.

"Malo je specifično što mnogo lica preko puta sebe, atmosferu i publiku znam, tako da, sa te strane je nešto specijalno za mene, ali utakmica kao utakmica, kao i svaka druga. Sećam se kad sam bio sa Himkijem ovde, igrali smo u Pioniru, dočekan sam na najbolji način, tako da, ne očekujem ništa manje", dodao je Jović.

Naravno, mnogo toga se promenilo otkako je pre sedam godina napustio Zvezdine redove.

"Zvezda je poslednjih nekoliko sezona potpisivala dosta novih igrača, a poznato je da za nove igrače treba vremena. Sigurno da će Zvezda kako vreme bude odmicalo, nadam se i na Kupu, dostići nivo koji im je potreban. To je proces koji mora da prođe. I kod nas je takva situacija, imamo dosta novih igrača, ništa novo, bar za mene"

Bio je Nišlija deo Valensijine pobede u prvom delu sezone protiv crveno-belih, ali nije i Pangos. On je u tom periodu bio član Olimpije Milano i trenirao odvojeno od prvog tima, jer nije bio po ukusu trenera Etorea Mesine.

"Nedavno sam došao, ali osećam se sjajno. Moja porodica se smestila i samo uživam igrajući košarku. Lepo je što su me tako prihvatili. Imali smo mnogo uspona i padova kao i svi timovi. Možemo da prođemo kroz to kao tim, da nastavimo dalje i budemo bolji. Sezona je zasad uspešna, radimo svaki dan i pokušavamo da budemo bolji, ali i da idemo utakmicu po utakmicu", kazao je kanadski plejmejker.

Ipak, iako nije igrao protiv ekipa Janisa Sferopulosa, zna šta da očekuje.

"Agresivnu, veoma borbenu Zvezd. Oni uvek igraju agresivno, a naročito kod kuće, tako da, biće teško. Bićemo spremni za to. Imaju sjajne plejmejkere, dobre šutere. Moramo da budemo spremni za sve to", zaključio je Kevin Pangos.

EVROLIGA - 24. KOLO

Utorak

20.00: (3,70) Asvel (16,0) Fenerbahče (1,35)

20.00: (1,80) Bajern (15,0) Baskonija (2,25)

20.00: (1,55) Crvena zvezda (16,0) Valensija (3,15)

20.15: (1,15) Olimpijakos (20,0) Alba (6,50)

20.30: (1,25) Real Madrid (17,0) Makabi (4,70)

Sreda

19.00: (1,45) Monako (16,0) Partizan Mozzart Bet (3,20)

19.00: (2,40) Žalgiris (15,0) Anadolu Efes (1,70)

20.15: (1,50) Panatinaikos (16,0) Milano (3,00)

20.30: (1,30) Barselona (17,0) Virtus Bolonja (4,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Stefan JovićKK Crvena zvezdaKK ValensijaKevin Pangos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara