Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)
Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)

Potencijalno ozbiljan problem: Povređena cela startna petorka Denvera pred derbi!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 10:56

Od Nikole Jokića, do Kentavijusa Koldvela Poupa

Pobeda nad Indijanom jeste izvojevana sa pola gasa, ali nagomilani umor i napori u skraćenoj rotaciji doveli su branioca NBA titule do potencijalno ozbiljnog problema. Naime, u danu kada je na programu veliki derbi sa Filadelfijom (TV Arena sport, 1.30), Denver je prijavio povrede svih članova startne petorke!

Kako je objavljeno, Nikolu Jokića muči levi kuk, Džamala Marija upala mišića potkolenice, Majkla Portera Džuniora upala levog kolena, Erona Gordona desna petna kost, a Kentavijusa Koldvela Poupa vrat! Svi se oni vode kao upitni za gostovanje u Pensilvaniji.

Izabrane vesti

Svi su oni, standardno, protiv Indijane odigrali bar 33 minuta, a najviše su vremena na parketu proveli Koldvel Poup i Gordon - po 37. Jokić je bio "samo" 33 minuta pošto je u ranoj fazi druge četvrtine zaradio treću ličnu grešku, pa ga je Majkl Meloun čuvao za kraj utakmice, kada je i rešio pitanje pobednika.

Jokić je duel sa Pejsersima završio sa 25 poena iz samo jednog promašaja iz igre (12/13), te 12 skokova i devet asistencija, Porter je imao šutersko veče sa sedam pogođenih trojki i takođe 25 poena, koliko je ubacio i vrlo dobro raspoloženi Mari. Njemu su dva završna dodavanja nedostajala za dabl-dabl, koji je imao Gordon sa 20 poena i 10 skokova.

Nije realno da će svih pet članova startne petorke izostati sa večerašnjeg meča u kojem svi jedva čekaju da vide duel Nikole Jokića i Džoela Embida koji se za ovu priliku "zagrejao" sa 41 poenom u pobedi nad Hjustonom (16/17 slobodna bacanja).

Da li će publika u dvorani i kraj malih ekrana imati priliku da vidi susret dvojice najboljih centara današnjice, saznaćemo tokom dana ili pred sam meč.

Denver nakon 41 utakmice ima 28 pobeda, koliko i Minesota koja ima zaostatak od dva meča, baš kao i Oklahoma sa 27 recki. Filadelfija je na odnosu 25-13 posle 38 utakmica i ispred su samo Milvoki Baksi sa 28-12 i Boston Seltiksi sa 31-9.


NBA LIGA

01.30: (1,60) Filadelfija (13,0) Denver (2,60)

03.00: (1,50) Finiks (13,0) Sakramento (2,95)

04.00: (1,50) LA Klipers (13,0) Oklahoma (2,95)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaDenver NagetsNikola JokićDžamal MariEron GordonKentavijus Kaldvel Poup

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara