Potvrđeni termini plej-ofa Superlige, čeka se samo Zvezda

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 13:45

U zavisnosti od jadranskih obaveza crveno-belih biće poznata i dužina finalne serije nacionalnog šampionata, da li će se igrati na dve ili tri pobede

Predsedništvo KLS potvrdilo je termine Superlige koja će se ove sezone odigrati samo u plej-of formatu, u kojem će učestvovati naših pet ekipa iz ABA 1 lige i tri najbolje plasirana tima iz Košarkaške lige Srbije.

Termini četvrtfinalnih serija Superlige koje će se igrati na dva dobijena meča su 27, 29. i 30. maj. Ukoliko Crvena zvezda bude igrala peti meč finala ABA lige 27. maja, onda će ona četvrtfalne mečeve Superlige igrati, 29, 30. maja i eventualno 31. maja ili 1. juna, ukoliko bude potrebno.

Izabrane vesti

Termini polufinalnih serija su 1, 3. i 5. jun, a finalne serije koja će takođe biti odigrana na dve pobede su 8, 10. i 12. jun.

Postoji mogućnost da se finalna serija igra na tri pobede, ali uz jedna uslov.

"Ako Zvezda, kao jedini naš učesnik u plej-ofu ABA lige, najkraćim putem završi posao u regioanlnom talmičenju, onda bi se otvorila mogućnost da se plej-of Superlige pomeri nekoliko dana unapred, samim tim i da se finalna serija igra na tri dobijena meča. Ukoliko se to dogodi, blagovremeno ću obavestiti učesnike plej-ofa o novim terminima", rekao je za Mozzart Sport direktor KLS Leon Deleon.

Četvrtfinalni parovi Suprelige su: Crvena zvezda (najbolje plasirani srpski tim u ABA) - Zlatibor (trećeplasirani u KLS), Mega (drugi srpski tim u AB) - Vojvodina (drugoplasirani u KLS), Partizan (treći srpski klub u ABA) - Mladost (prvoplasirani u KLS), FMP (četvrti srpski tim u ABA) - Borac (peti srpski tim u ABA).


tagovi

Leon DeleonSuperliga SrbijeKLSKK Crvena zvezdaKK PartizanKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara