Đordi Bertomeu (©AFP)
Đordi Bertomeu (©AFP)

Problemi u Evroligi: Bertomeu odlazi, nervoza sve veća

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 08:00

Važne promene se očekuju u najjačem takmičenju Starog kontinenta, saznaje Mozzart Sport

Fajnal-for Evrolige u Beogradu je ”iza ćoška”. Navijači Olimpijakosa će praktično igrati na domaćem terenu, ali biće tu fanova i ostalih učesnika završnog turnira najjačeg evropskog takmičenja – Efesa, Reala i Barselone. Sprema se spektakl.

Međutim, izgleda da će to biti jedna od retkih svetlih tačaka evroligaške košarke ovih dana, nedelja, meseci...

Izabrane vesti

Kako Mozzart sport saznaje nervoza među klubovima koji donose odluke postaje sve veća i vrlo verovatno će rezultirati važnim promenama.

Za početak, sve glasnije se može čuti da će Đordi Bertomeu i pre 30. juna – kada mu „ističe ugovor“ – morati da napusti Evroligu. Španski klubovi su i dalje na jednoj strani, ostali licencirani timovi na drugoj, što je signal da bi dugogodišnji predsednik i izvršni direktor lige mogao uskoro da se oprosti od saradnika.

Kada se rešavao „ruski problem“, konačnu odluku donosilo je 11 timova sa licencom. Iako ih ima 13!

Ispostaviće se da, iako imaju višegodišnju licencu, nemaju svi vlasništvo, a samo vlasnici smeju da glasaju. Zašto nisu vlasnici i Bajern i Asvel? Zato što im nisu preneta prava. Zašto im nisu preneta? Zato što postoje ozbiljna neslaganja šta, kako, ko i s kim ide dalje.

Kvota u Mozzartu da će Olimpijakos da osvoji Evroligu je 5,00.

Zanimljivo je da su i dvojica važnih ljudi iz IMG kompanije - glavnog finansijera EKA takmičenja (Evrolige i Evrokupa) – koji su učestvovali u sklapanju desetogodišnje saradnje, napustili projekat, a nisu bili ni raspoloženi da se prihvate uloge izvršnog direktora Evrolige iako im je bila ponuđena.

Naravno da i situacija sa ruskim klubovima stvara dodatnu nervozu. Sama činjenica da je Žalgiris javno napao odluku da se fajnal-for održi u Beogradu pokazuje mnogo neslaganja.

Od ranije se zna da klubovi-vlasnici Evrolige nisu oduševljeni ni trošenjem novca na Evrokup...

Mnogo je nepoznanica, a rešenje mora da se desi brzo.



tagovi

Đordi BertomeuEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara