Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Probudio se Partizan - prva pobeda na Jadranu posle skoro tri meseca

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 18:51

Prekinuli su crno-beli, trijumfom nad Mornarom, seriju od sedam vezanih poraza u ABA ligi

Da je Partizan izgubio od Mornara mogao je da upadne direktno u borbu za opstanak, ali crno-beli su konačno pokazali jednu dobru utakmicu, probudili su se, Rašon Tomas, Markus Pejdž i Džoš Perkins su odigrali dobro i Partizan je prekinuo crnu seriju od sedam vezanih poraza u ABA ligi - 83:75.

Ovo je prva pobeda Partizana u ABA ligi još od 3. januara. Dakle, skoro tri meseca je prošlo od tada... Zaista nezapmćeno loš niz, ali došao mu je kraj. Navijači Partizana reći će - "konačno". I "zašto Parni valjak nije ovako igrao čitave sezone?".

Izabrane vesti

Crno-beli su odlično šutirali sa distance, pa kada su krenuli da povećavaju prednost početkom poslednje četvrtine, Mornar to nije uspeo da uštopuje, iako je probao na kraju serijom trojki. Videla se želja kod crno-belih i to je ono što je presudilo ovaj susret koji će Mornaru napraviti problem u borbi za plej-of.

Tomas je dao 18 uz 13 skokova, Pejdž 14, Perkins 12, a Jaramaz 11. Mozli je dodao 10 poena i šest skokova.

Na tribinama Hale Sportova Ranko Žeravica našao se i novi sportski direktor Zoran Savić što je možda uticalo da Partizan pokaže reakciju i to se videlo u prvom poluvremenu. Nisu blistali ni jedni ni drugi, ali su crno-beli poenima Pejdža, Tomasa i Jaramaza uspeli da održavaju prednost koja je posle 20 minuta iznosila šest poena.

Na ovom duelu crno-beli nisu računali na Erika Miku i Radeta Zagorca, dok se Vil Mozli vratio u tim. Sa druge strane u ekipu Mornara vratio se Ajzea Vajthed koji je imao dužu pauzu zbog povrede, a zatim i korone.

----------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

----------------------

U nastavku meča gledali smo paljbu obe ekipe, bilo je tu i sjajnih zakucavanja Lazića, Mozlija i Hamiltona, a razlika se konstantno vrtela tu oko šest poena prednosti. Da bi Pejdž na startu poslednje deonice ubacio trojku i odveo Parni valjak na plus od devet poena, a onda je tim Aleksandra Matovića stekao i dvocifrenu prednost poenima Perkinsa, pa 15 poena na četiri minuta pre kraja.

To crno-beli ´nisu smeli´ da ispuste... Na kraju su uspeli da posle mnogo muka donesu novi trijumf i smanje tenziju pred kraj sezone u ABA ligi.

ABA: Partizan - Mornar 83:75 (18:16, 24:20, 20:20, 21:19)

Sudije: Josip Radojković, Luka Kardum, Krunoslav Peić

Hala Sportova Ranko Žeravica

PARTIZAN: Pejdž 14, Dangubić 9, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 3, Perkins 12, Jovanović, Janković 4, Radovanović, Tomas 18, Trifunović 2, Mozli 10

MORNAR: Gebrijel 8, Nidam, Jeremić 9, Gordić 9, Šehović 1, Smit 15, Vajthed 3, Lazić 8, Hamilton 11, Vranješ 5, Bjelica, Luković 6

ABA LIGA - 22. KOLO

Petak

Split - Mega 74:65

/Ukić 29 - Petrušev 22/

FMP - Cibona 90:86

/Lazarević 21 - Novačić 19/

Subota

Partizan - Mornar 83:75

/Tomas 18 - Smit 15/

19.00: (3,50) Borac (16,0) Igokea (1,35)

21.00: (1,10) Cedevita (23,0) Zadar (7,50)

Nedelja

20.00: Budućnost - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rašon TomasMarkus Pejdž

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara