Entoni Edvars i Rajan Sonders (©AFP)
Entoni Edvars i Rajan Sonders (©AFP)

Promena na klupi Minesote, stiže Nursov asistent iz Toronta

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 09:37

Kris Finč će naslediti Rajana Sondersa

Minesota Timbervulvsi su otpustili trenera Rajana Sondersa, posle osmog poraza u poslednjih devet utakmica tima sa najgorim učinkom u ligi ove sezone. Na njegovo mesto stiže Kris Finč, koji će tako po prvi put u karijeri predvoditi samostalno jednu NBA ekipu.

Predsednik košarkaških operacija tima iz Mineapolisa Gerson Rosas je po završetku utakmice sa Njujork Niksima (99:103) obavestio Sondersa o odluci da se sa njim ne nastavi saradnja. Timbervulvsi su posle 31 odigranog susreta pretrpeli čak 24 poraza.

Izabrane vesti

Sin legendarog trenera Minesote Flipa Sondersa je ekipu iz Mineapolisa predvodio u prethodne dve i po sezone. Ostvario je učinak od 43 pobede i 94 poraza. Samo pet puta je imao priliku da predvodi Karla Entonija Taunsa i D'Anđela Rasela u tandemu, od kako je 24-godišnji bek stigao u tim iz Golden Stejta pre dve godine.

Njegov naslednik Kris Finč će potpisati višegodišnji ugovor, što ukazuje da neće biti samo prelazno rešenje, kako se u prvi mah mislilo. Priliku da debituje imaće već u noći između utorka i srede, kada Timbervulvsi budu delili megdan sa Milvokijem. Pored sebe imaće Sondersov stručni štab, na čelu sa Dejvidom Vanterpulom i asistentima Brajanom Gejtsom i Pablom Priđonijem.

Tokom svoje trenerske karijere, 51-godišnji stručnjak je radio kao asistent u Hjustonu, Denveru, Nju Orleansu i Torontu. Predvodio je i Rio Grande Veli Vajperse u Razvojnoj ligi, koju je 2010. godine i osvojio. Pred sam početak sezone je postavljen za pomoćnika Nika Nursa u Reptorsima, ali uprava franšize iz Kanade nije htela da mu staje na put kada je dobio ponudu da radi samostalno, prenosi ESPN.

U Mineapolisu će imati zadatak da gradi ekipu oko Ol-star centra Taunsa, sve boljeg Malika Bizlija, prvog pika sa minulog drafta Entonija Edvardsa i D'Anđela Rasela, koji je trenutno van stroja zbog povrede kolena. Morao je i na operaciju, pa će odsustvovati još oko pet nedelja. Minesota je imala brojnih problema od starta sezone 2020/21, pre Raselove povrede Tauns je imao problema sa zglobom, a potom i virusom korona, te je upisao svega 11 nastupa. Očekivalo se pred početak sezone da bi Timbervulvsi mogli da se umešaju i u borbu za plej-of mesta, ali je sada jasno da će tekuću takmičarsku godinu što pre želeti da zaborave.



tagovi

Minesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara