Komentari na vest

Prvo poluvreme u Vitoriji uliva optimizam, drugo podseća da se treba naoružati strpljenjem

L

Luja

pre preko 1 godinu

Trener nam je nemač pojma ali je zato neiskusan. Vrh karijera Cibona u raspadu. Tragično.
b

babangidaaa

pre preko 1 godinu

Bez namere da mračim, ali ne čude puno rezultati 2 naša kluba za sada. Partizan je nov u EL, dugo ih nije bilo, previše novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i generalno, pretanki su na pozicijama 1 i 5, a za ovaj tip stranaca koji su dovedeni ovo leto, malo je jedna lopta. Jedini koji je sklonio ego i prilagodio se timu je Papapetru. Uz sve to, mnogo fale Avramović, koji je uz svo divljanje kojem je sklon lider ove ekipe u potpunosti, dok fali i Smailagić, ali ona verzija sa početka prošle sezone. Što se tiče Zvezde, šta god ljudi pričali, trener je doneo raznovrsniji napad u odnosu na Radonjića, odbrana pre svega reketa i skok su na zadovoljavajućem nivou, ali je tim potpuno nov i pretumban, dok su stranci potpuni promašaj, sa izuzetkom Bentila i donekle Martina. Adams jako loš, dugo nije doveden veći promašaj na toj poziciji, Holand potpuno neozbiljan, spoljna linija dok ne krenu da igraju Nedović i Vildoza pretanka,jer trenutno jedino se nešto u kontinuitetu može očekivati od Dobrića i Markovića. Međutim,ono što je simptomatično, Zvezda kao glavni klub u poslednjoj deceniji, pati od iste stvari od koje pati i reprezentacija godinama, a to je slaba odbrana perimetra, pre svega linije za 3 poena. Svaka ekipa koja izvuče igru iz našeg reketa ima veliku šansu da pobedi, čak nije obavezno ni da šutiraju kao sinoć Baskonija, nezaustavljivo. Španija, Argentina, Italija, sve ekipe/reprezentacije koje igraju dobro spolja i uz puno kretnji, kao i Alba i Baskonija (ove godine) nam konstantno prave probleme. Košarka postaje igra bekova, a nama će isti praviti problem, jer je sada ključno imati momke ispod 2m, dobre atlete i dobre sutere, koji će kažnjavati u kontinuitetu od spolja i čuvati iste takve u protivničkim ekipama. Od svih domaćih igrača, jedini koji ispunjavaju navedene kriterijume u potpunosti su samo Bogdanović (naravno), Avramović i Jaramaz, Nedović samo u ofanzivnom delu i Marinković u igri od lopte, što je ipak premalo za jednu košarkašku naciju. Slabi bekovi izlaze godinama i svi imaju neku očiglednu manu u igri, osim Bogdana naravno, većina se muči i u samom prenosu lopte i početnoj organizaciji napada, što ipak govori da je potrebno poboljšanje trenutnog sistema, pre svega u primarnoj obuci igrača, dok bekovi koji umeju da iskreiraju i ono što konstantno guramo su oversized bekovi poput Micića, pa čak i Gudurića na neki način, koji su minus faktor u odbrani. Najpozitivnija stvar koju sam video od početka ove sezone od oba kluba su Vukčević i Topić, mladi i moderni igrači koje treba izgurati kako bismo ih dobili za reprezentaciju jednog dana, koji se nažalost gube usled jurnjave za nedostižnim rezultatima...
D

Don Vito Corleone

pre preko 1 godinu

Imamo jači tim nego prošle sezone, ali neuporedivo lošijeg trenera. Hoćeš da napadneš neki visoki plasman u EL , a dovedeš poluamatera za trenera.
Ј

Јосиф

pre preko 1 godinu

Ако Недовиќ и Вилдоса ухвате неки ритам, можда и нешто успемо да укомпонујемо. Појачања су Бентил, Мартин и Холанд али треба им поддршка, са, друге стране разочарење су Ивановиќ и Петрушев, нису за ниво ЕЛ, могу да дају допринос у аба лиги, али нису ниво за ЕЛ, овај Петрушев исти Загорац, плашљив ко зец, овај Петрушев још и гори, неодговоран тотално, о тренеру шта речи, стоји и блеји ко да води јуниоре.
k

kod partizana

pre preko 1 godinu

kada bi se uzimao rezultat po zavrsetku 3/4 a kod fmp sa poluvremena, oba tima u top8
Б

Братина

pre preko 1 godinu

Слаби смо за овакав шут противника. Видећемо кад се врати Недовић, а и од Радуљице очекујем допринос.
G

Gost9

pre preko 1 godinu

Sta je sa borbenoscu I odbranom?Sta je sa reakcijom trenera?
G

GostDragan P

pre preko 1 godinu

Realno ovaj tim Zvezde a i Partizana su za 10 mesto pa nadole ,džaba ste vi novinari letos nas bombardovali ovo su igrači za to , možda Partizan ima zvučnija imena ali to je to . Nijemi jasno kako je Baskonija našla i potpisala Hauarda ( sigurno to nisu velike pare jer oni ne pretpaćuju igrače negio ih razigravaju a oni onda idu u bogatije klubove i uzimaju novac) šta rade skauti Zvezde nije mi jasno oni kazu pratili Adamsa tri meseca pa treba ih oterati odmah sve .
a

asi

pre preko 1 godinu

Baskonja ima najbolju skaut sluzbu u Evropi. Slazem ze za domete nasih klubova. Meni je jedino kao grobaru zao sto je ovaj tim Partizana nedovrsen. Ima veliki potencijal i sa par iskusnih igraca bi bio kompletan. Ne mislim da treba neki asovi tipa Panter da dosju vec par prosecnih ali iskusnih igraca koji znaju da kada udju na teren da uspore igru i odrze rezultat. Dzaba nama sto prva petorka moze da igra egal sa svima kada kad neko od tih igraca ode da predahne udje igrac koji nema vise od 5-10 utakmica godisnje odigranih i zbog toga igra pada i protivnik pravi razliku. 7,8 igraca ne moze da iznese sezonu,svi ce se povrediti. A i greske u zadnjoj cetvrtini koje su kod nas prisutne dolaze zbog umora igraca. Sto se tice CZ meni je to jos nepoznanica,koliko ce uopste Nedovic moci tokom godine da igra,kakvo je stanje Vildose posle godinu dana bez utakmica i koliko ce dugo traziti formu. Ima jos tu dosta nepoznanica ali videcemo kako ce se to razvijati.
Г

Гостиварски

pre preko 1 godinu

Звезда игра без Недовића и Холанда, два офанзивно најпотентнија играча у ростеру, као и без плеја довољно квалитетног за овај ниво. Са њима и Вилдосом то ће бити друга екипа. Партизан игра са прекаљеним Евролигашким играчима, код Звезде само домаћи играчи плус Бентил и Мартин.

Forzza

pre preko 1 godinu

Pogledaj samo po Eurocup i Fiba Ligu sampiona koliko ima igraca koji bi bili pojacanja u Zvezdi..Alerik Frimen, Troj Daniels slobodan još uvek, Pjer Oriola slobodan još uvek, Dimitris Agravanis i da ne nabrajam još par njih, ja sam siguran da nisu skupi i da su imali ponudu neku iz Eurolige ono bi prihvatili..A mi trazimo igrace po Australiji da nama kidaju živce i nerviraju nas...Najveća greška je što Sfeiropoulos nije preuzeo Zvezdu on bi zategao ovu ekipu i ličila bi na nešto...Vi pišete prvo poluvreme a drugo za zaborav pa jel vidite da Zvezda još na pripreme igra dobro samo prvo poluvreme i na momente 3/4 i tjt onda nastaje nagli pad ali svaka utakmica je takva...zapitajmo se u čemu je tu problem i jel to normalno🫡 juče Hauard ti sipa trojke ti nisi pokušao da ga udvojiš uvek igraš odbranu 1na1 pa daj da vidimo kakav je asistent a imao je sinoc 0 asistencija...ali braćo neka nam je Bog u pomoć ove sezone još dovodimo pleja koji nije majstor pika, nadam se da ce Luca Vildosa popraviti to i ovaj večito naš lečeni i povredjeni Nedović pa da zaličimo malo na ekipu ali opet šta znam trener mi tu nije to baš to vise mi je za u19...
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Рече један водитељ на ТВ да Хауард игра за 300к
S

Sale1

pre preko 1 godinu

Adam izgleda kao prestravljeni djak prvak. Vodi onu loptu levo,desno pojma nema sta ce sa njom. Niti sutira niti pravi akcije ...nista. Gube dva puta zbog izgubljenih lopti u zadnja dva minuta ... Nije do trenera ,vec do mentaliteta
Г

Гостиварски

pre preko 1 godinu

Ја сам за Холинса првим месец два мислио да је најгори играч који је икад играо у Звезди, на крају се показао као баш добар играч. Лоренцу Брауну је требало једно месец, месец и по дана да покаже нешто. Биће Адамс солидан, али му треба времена и мање одговорности у игри.