Šabaz Nejpir u Zenitu (©BC Zenit)
Šabaz Nejpir u Zenitu (©BC Zenit)

Puče bomba u Sankt Peterburgu: Stigao Jokićev klasić, koga je Lebron hteo u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 11:53

Zenit upisao novi potpis

NBA pojačanje stiglo je u Sankt Peterburg - Šabaz Nejpir stavio je paraf na jednogodišnju saradnju sa Zenitom i postao sedmo pojačanje za novu sezonu!

Danima unazad najavljivala se ova transfer bomba, sada su u Zenitu rešili da je aktiviraju. U jedan od najlepših evropskih gradova stigao je igrač koji se našao u draft klasi sa Nikolom Jokićem pre sedam godina, za koga je Lebron Džejms u to vreme pričao da "nijedan šuter ne sme pre Nejpira da bude draftovan", zbog čega mu je tadašnji klub Majami ispunio želju i doveo ga. No, Lebron se ubrzo vratio u svoj Klivlend, pa njih dvojica nisu ni zaigrali na Floridi.

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (1,50) Milvoki (13,0) Finiks (2,95)

Nejpir iza sebe ima preko 300 NBA utakmica, a kako se još pre neki dan pisalo bio je prvi izbor Ćavija Paskvala posle odluke Kevina Pangosa da ovog leta testira vode u najjačoj ligi sveta i čeka ponude. Nejpir je bez klupskog angažmana preko godinu dana. Poslednje utakmice je zabeležio u dresu Vašington Vizardsa u koji je stigao u februaru preko Denvera iz Minesote u trejdu četiri kluba.

U poslednjoj sezoni koju je igrao beležio je 11,6 poena, 3,8 asistencija i 2,4 skoka, dok u NBA karijeri ima 7,1 poen, 2,5 podeljenih dodavanja i 1,9 uhvaćenih lopti na 17,4 minuta u igri.

Nejpir je u Zenit stigao kao kapitalac, mada je Paskval već doveo nekoliko ozbiljnih pojačanja. Dovedeni su Džordan Lojd, Džordan Miki, Mindaugas Kuzminskas, zatim Sergej Karasjov, Dmitri Kulagin i Koner Frankamp. Ugovori su produženi Aleksu Pojtresu, Biliju Beronu, Arturasu Gudaitisu, Mateušu Ponitki kao i treneru Paskvalu, dok su otišli Pangos, Ostin Holins, Vil Tomas, Tarik Blek, Kej Si Rivers, Vitalij Fridzon, Vladislav Truškin i Anton Ponkrašov.

Još je rano govoriti o bilo kakvim prognozama, ali Zenit će biti ozbiljan takmac i ove sezone, kandidat za četvrtfinale bez sumnje.



tagovi

Šabaz NejpirZenit Sankt PeterburgEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara