Ognjen Dobrić i Rade Zagorac (Foto: Starsport)
Ognjen Dobrić i Rade Zagorac (Foto: Starsport)

Rade Zagorac: Prvi derbi zasluženo ide Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 09:36

„Spremniji su za rezultat u ovom delu sezone. Iskusnija su ekipa, imaju više ovakvih utakmica iza sebe“, proanalizirao je kapiten Partizana

Košarkaši Partizana su prvi put ove sezone pognutih glava napustili teren na meču ABA lige. Bolje od njih bila je Crvena zvezda, koja im nije dozvolila da pokažu kvalitete iz nekih prethodnih duela... Ovog puta Željko Obradović nije pronašao formulu da sruši regionalnog šampiona, pa su crno-beli morali da pruže ruku i čestitaju najvećem rivalu.

Odlična Zvezda“, bio je prvi komentar kapitena Radeta Zagorca posle utakmice. „Spremniji su bili u ovom trenutku za derbi, spremniji za rezultat u ovom delu sezone. Ekipa je pravljena sa veoma dobrim i kvalitetnim igračima, igrači u našem taboru nisu na tom nivou. Ali imaju potencijal da u jednom trenutku budu. Prvi derbi zasluženo ide njima“.

Izabrane vesti

I kada su u odbrani uspevali da pariraju protivniku, u napadu im ništa nije polazilo za rukom. Za tri su ponovo loše šutirali 21-4 (19 odsto), za dva su bili polovično uspešni 36-18, dok su sa penala bili najbliže učinku rivala – 72,7 odsto (11-8). Zabeležili su 28 skokova, deset asistencija i 14 izgubljenih lopti. Definitivno se Zvezda bolje snašla skoro u svim segmentima igre...

Oni su mnogo iskusnija ekipa, imaju više ovakvih utakmica iza sebe. Oni vrlo dobro znaju koje stvari mogu da naprave razliku. Pre svega mislim na detalje iz drugog plana, koji se ne vide na prvi pogled na lopti. Ovo je dobar nauk za nas, iskustvo koje nam neće značiti ništa ako ne budemo znali kako da ga iskoristimo“.

Crno-beli su u trećoj četvrtini uspeli da priđu na pet razlike, bilo je tada 45:40. Međutim, nisu iskoristili taj trenutak da učine meč neizvesnijim.

Imali smo tada dva slobodna bacanja koja su mogla utakmicu da učine interesantnijom. Međutim, promašili smo ih, i odmah su sa druge strane bila dva iskorišćena... Nedovoljno dobro“.

Dok se budu spremali za naredni meč – protiv Lijetkabelisa u Areni u sredu, moraće da se osvrnu na greške koje su pravili protiv Crvene zvezde.

To povlači jedno drugo, priprema za sledeću znači analiza prethodne utakmice. Ovo je kvalitetan materijal iz koga može mnogo toga da se izvuče, utakmica protiv ekipe koja igra Evroligu na dobrom nivou“, zaključio je Zagorac.



tagovi

KK PartizanRade Zagorac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara