Dejan Radonjić (Foto: MN Press)
Dejan Radonjić (Foto: MN Press)

Radonjić: Da vidimo koliko možemo protiv favorita za osvajanje Evrolige i što pre izađemo iz povreda

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 13:51

"Nadamo se da ćemo imati još igrača na koje možemo da računamo za sledeći period, koji je takođe jako zahtevan", izjavio je trener Crvene zvezde pred duel sa CSKA u Mosvki

Nema odmora za crveno-bele. Posle važne pobede nad Žalgirisom u Areni, košarkaši Crvene zvezde već u petak (19.00) gostuju u Moskvi ekipi CSKA. Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić je pred još jedan meč na strani istakao da je svestan težine zadatka koji se nalazi pred njegovim timom, ali i da će Zvezda učiniti sve da stane uz rame jednom od prvih favorita za osvajanje Evrolige.

19.00: (1,10) CSKA (23,0) Crvena zvezda (7,50)

Izabrane vesti

Moskovljani su na samom startu sezone doživeli peh. Nikola Milutinov se povredio i provešće van terena oko dva meseca. Armejci su reagovali i u svoje redove preselili bivšeg NBA centra Keneta Farida, sa kojim je potpisan ugovor do kraja godine. Popularni Manimal neće debitovati protiv Zvezde, ali i bez sjajnog atlete Armejci imaju jednu od najkvalitetnijih ekipa u Evropi. Kao i prethodnih godina, učiniće sve da se domogne najsjajnijeg trofeja na kontinentu.

"CSKA svake godine napada vrh, ima iste ciljeve. Tako je i ove sezone. Već na početku je pokazao da je među favoritima za osvajanje. Tim pun kvaliteta, iskustva, trofeja. Čeka nas težak posao u Moskvi i biće potrebno da budemo jako dobri da bi parirali CSKA", izjavio je Radonjić po okončanju poslednjeg treninga pred put u glavni grad Rusije.

Ističe crnogorski stručnjak da će Zvezda dati maksimum na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, da će se potruditi da isparira kontinentalnom teškašu.

"Treba da vidimo kako ćemo da odgovorimo na taj kvalitet koji poseduju. Da vidimo koliko možemo da budemo konkurentni protiv favorita za osvajanje i na osnovu toga ćemo praviti analize i davati konkretne odgovore. Već sinoć smo dali odgovor na jedno takvo pitanje. U takvoj smo fazi da je potrebno određeno vreme i broj testova da bi nešto konkretnije mogli da kažemo, jer nismo imali prilike da uradimo sve što je bilo planiramo. Nadamo se da ćemo što pre izaći iz problematike sa povredama i da ćemo imati još igrača na koje možemo da računamo za sledeći period, koji je takođe jako zahtevan. Sigurno ćemo dati sve od sebe i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo protiv koga igramo, ali želimo da izađemo na parket i damo maksimum".


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaEvroligaKK CSKA Moskva

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara