Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Kaliniću očigledno prija velika minutaža, konačni rezultat nije realan

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 23:32

“Dobra, kvalitetna košarka u fazi odbrane, sa dobrim i pametnijim napadom, to je ono čemu težimo“

Crvena zvezda je savladala Cedevitu Olimpiju i trijumfalno stavila tačku na još jednu, verovatno dosad i najtežu sedmicu od početka sezone. Četiri utakmice, dve pobede, a nešto više od jednog dana nakon povratka iz Moskve dobijen je regionalni derbi koji daje veliki razlog za zadovoljstvo.

Imala je Crvena zvezda logično dosta uspona i padova, pogotovo ako se uzme da je odigrala četiri utakmice za sedam dana i praktično bez treninga dočekala gosta iz Ljubljane, ali je i to, minus 17 iz druge četvrtine i probleme sa šutom uspela da prevaziđe kako bi izgradila još jednu pobedu.

Izabrane vesti

“Krajnji rezultat ne govori dovoljno o onom što se dešavalo tokom meča. Bila je teška utakmica za nas posle dolaska iz Moskve i praktično bez treninga, a niza meča u jako kratkom roku s ogromnom potrošnjom. Bila je enigma kako ćemo reagovati. Početak utakmice je pokazao da postoji određena opreznost... U završnici druge četvrtine smo ušli s mnogo većom energijom. Kvalitet odbrane bio je značajno bolji. Uspeli smo zavidnu razliku koju je napravila Zvezda da smanjimo, čak i da povedemo s jednim poenom razlike. U drugom delu opet je bilo u talasima. Kroz dobru odbranu došli smo do nekih dobrih napada i realizacije koja nam je omogućila mirnu završnicu“, otvorio je konferenciju za novinare Dejan Radonjić i dodao:

“Cedevita je odigrala jako dobro, a mi smo uspeli u poslednjem kvartalu da napravimo ekstra napor u odbrani, da bismo kroz dobre momente u napadu podigli samopouzdanje i u dobrim momentima došli do nerealne razlike na kraju“.

Govorio je Radonjić i o tome koji je bio prelomni period utakmice.

“Ukupno gledajući u drugoj četvtini bilo je važno da izađemo iz stanja koje bi moglo da nas uvede u dodatne probleme. Cedevita je koristila našu mlaku odbranu, mi nismo uspevali posle te slabe odbrane da kroz napad dođemo do boljeg rezultata. Dosta smo otvorenih šuteva promašili. Druga četvrtina u kojoj smo stigli veliki minus nam je omogućila da kasnija napravimo dobar rezultat, iako je Cedevita i u trećoj četvrtini imala određenu prednost. Samo se sada osećalo da smo tu, da smo blizu i da smo energetski spremni da odgovorimo na sve zahteve“.

Petak, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Alba (3,50)

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac rekao je posle utakmice da je Zvezda igrala košarku kojoj njegova ekipa nije mogla da se adaptira, a novinare je zanimalo – kakva je to košarka?

“Dobra, kvalitetna košarka u fazi odbrane, sa dobrim i pametnijim napadom, to je ono čemu težimo“, dodao je Radonjić.

Nikola Kalinić je još jednu utakmicu odigrao u velikoj minutaži, ali je ponovo bio izvrstan, baš kao i Ognjen Kuzmić koji je kao jedini klasični centar u proteklom periodu zaigrao vrlo dobro, pogotovo u poslednje dve utakmice.

“Očigledno mu (Nikoli) prija visoka minutaža. A što se tiče centara...ne bih se saglasio s vama. Uspeli smo da iznesemo period sa dva centra koji će to da igraju i u nastavku sezone“.

GOLEMAC: Nismo trenirali ove sedmice, imali smo probleme...

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac otkrio je novinarima u dvorani Aleksandar Nikolić da je ekipa u Beograd stigla s određenim problemima...

“Zaslužena pobeda Crvene zvezde i čestitam joj na tome. Mi smo parirali tri četvrtine, nismo uspeli da budemo konkurentni ceo meč, što nam se ponavlja već neko vreme. Imali smo objektivne razloge zbog kojih nismo trenirali ove sedmice, imali smo određene probleme, ali nismo iskoristili umor Zvezde koji je bio evidentan. Digla ih je publika, tu su našli poslednji atom energije za pobedu, mi se nismo adaptirali na Zvezdinu košarku i izgubili smo“.

Crvenoj zvezdi predstoji sada odmor do petka, kada će na istom mestu protivnik biti berlinska Alba.



tagovi

Nikola KalinićDejan RadonjićOgnjen Kuzmić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara