Dejan Radonjić (Foto: Starsport)
Dejan Radonjić (Foto: Starsport)

Radonjić: Posle velike potrošnje moramo da budemo na visokom nivou, Borac će tražiti svoju šansu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 20:35

"Na prvom mestu moramo energetski da odgovorimo protiv mlade ekipe, sa nekoliko vrlo iskusnih igrača", istakao je trener Crvene zvezde pred duel sa Borcem u 12. kolu ABA lige

Samo 40 sati nakon velike pobede nad minhenskim Bajernom u 16. kolu Evrolige, košarkaša Crvene zvezde čekaju i obaveze u regionalnom prvenstvu - u dvoranu Aleksandar Nikolić stiže čačanski Borac (nedelja, 18.45). Posle duplog kola Evrolige i nedovoljno vremena za oporavak, jasno je će crveno-beli imati poteškoća, o čemu je pred sutrašnji meč govorio i Dejan Radonjić.

18.45: (1,02) Crvena zvezda (28,0) Borac (12,0)

Izabrane vesti

Crveno-beli meč 12. kola dočekuju kao jedini tim sa samo jednim porazom u Jadranskoj ligi, dok je Borac sa učinkom 4-7 na 11. poziciji. Radonjić je zbog velike potrošnje igrača pred duel sa Čačanima oprezan.

"Utakmica protiv Borca nam dolazi samo 40ak sati nakon velike potrošnje i napora u duelu sa Bajernom. Moraćemo na prvom mestu energetski da odgovorimo na ovom meču protiv ekipe koja je mlada, ali sa nekoliko vrlo iskusnih igrača i koja će tražiti svoju šansu, posebno ako ne budemo bili na nivou koji zahteva jedan ovakav meč", izjavi je crnogorski stručnjak za klupski sajt.

Zvezda je tokom utakmice sa Bajernom doživela i dva nova peha. Ognjen Kuzmić je povredio prst na šuterskoj ruci u ranoj fazi, pa je do kraja igrao sa bandažom. Dejan Davidovac je nesrećno pretrpeo povredu skočnog zgloba, nakon što je nezgodno zgazio saigrača na nogu. Sa bolnom grimasom je završio na zemlji, uz pomoć napustio parket i nije se vraćao u igri. Još nema informacija o tome da li će moći da pomogne ekipi, ali male su šanse. Više će se znati pred sam meč, a podsetimo da se sa povredom muči i Marko Simonović, kao i da Eron Vajt nije još u potpunosti spreman da pomogne ekipi. Nevoljama nikad kraja za crveno-bele.

Na sve to nalaze se u paklenom rasporedu, što potvrđuje i činjenica da igraju četvrti meč u osam dana. Da zbog svega navedenog, ali i zbog kvaliteta narednog protivnika, Zvezdu čeka težak zadatak svestan je i nedavno oporavljeni Ognjen Dobrić, koji je imao zdravstvenih problema pa je propustio gostovanje u Novom Mestu i presedeo na klupi okršaj sa Barselonom.

"Nemamo previše vremena za pripremu ovog meča nakon Bajerna, ali ćemo se potruditi da spremni dočekamo Borac. Igraćemo protiv ekipe koja ima svoj kvalitet, tim koji je spoj iskusnih i vrlo talentovaih igrača i moraćemo da odigramo dobar meč kako bi došli do bodova", rekao je Zvezdin bek.

Nakon ovog meča, ekipa Crvene zvezde već u utorak putuje u Istanbul gde je u sredu (18.30) očekuje meč 17.kola Evrolige sa Anadolu Efesom.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićOgnjen DobrićBorac Čačak

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara