Edi Tavares (©Star Sport)
Edi Tavares (©Star Sport)

Real bez Tavaresa u novom El Klasiku

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 17:44

Ponovo će Kraljevski klub ukrstiti koplja sa ljutim rivalom, ali po svemu sudeći značajno oslabljen

Sredinom septembra Real je savladao Barselonu na Superkupu Španije 90:80, a među najboljima na terenu bio je Valter Tavares sa dabl-dablom od 13 poena i 11 skokova. Španski velikani će se ponovo sresti u nedelju (18.30), u okviru 3. kola ACB lige, a Ćus Mateo neće moći da računa na jednog od ključnih igrača.

Gorostas sa Zelenortskih ostrva ima problema sa respiratornom infekcijom i otpisan je za drugi El Klasiko u sezoni.

Izabrane vesti

"Ima respiratornih problema, u pitanju je infekcija, ali dobro je. Ipak, neću moći da računam na njega. Poenta je u tome da morate da nađete način da odigrate dobro kada nije tu. Naravno, on je kičma ovog tima, ali kada ne igra moramo da damo još više. Ovo je tim. Ako Edi nije tu, mi ostali jesmo. Navikli smo se da je stalno sa nama. Prošle sezone je imao određene probleme u seriji sa Partizanom, nije mogao da igra drugi meč. Ipak, moramo da naučimo da igrmao i bez njega. Imamo dovoljno vrhunskih igrača koji mogu da iznesu utakmice", rekao je Mateo pred novi duel sa ljutim rivalom.

Tavares je propustio i duel sa Manresom koji je Real možda i teže od očekivanog rešio u svoju korist 94:88. Očigledno je da se njegov izostanak osetio najpre u odbrani, dok je napad ipak dobro funkcionisao. Džanan Musa je odlično otvorio sezonu, ubacio 23 poena, uz sedam skokova u prethodnom trijumfu, nakon 12 poena na premijeri protiv Saragosa (odigrao samo 14 minuta). Naravno, tu je sada i Fakundo Kampaco koji se vrlo brzo adaptirao po povratku u Madrid iz Crvene zvezde.

Oba tima imaju maksimalan učinak posle uvodne dve runde, mada je Barselona bili na ivici ambisa u drugoj. Palensija je vodila sedam razlike na nešto manje od dva minuta do kraja, ali su Katalonci preko magičnog Nikolasa Laprovitole nekako izborili produžetak, u kojem su preživeli veliki nalet debitanta u ACB ligi i nekako slavili.



tagovi

Valter TavaresKK Real MadridKK BarselonaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara