Džanan Musa (Foto: Starsport
Džanan Musa (Foto: Starsport

Musa i Kampaco dirigovali Realom, Srbin blistao u Breogranu

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.09.23. | 23:04

Zanimljivi mečevi u španskoj ACB ligi

Videli smo koliko je Barselona morala da se namuči da bi savladala Palenciju, novu ekipu u ACB ligi. Samo još jedan dokaz kakva se košarka igra u Španiji. Sada smo gledali i Real Madrid koji je morao ozbiljno da se preznoji da bi nadigrao Manresu. Posle velike borbe aktuelni šampion Evrope je slavio rezultatom 94:88.

Manresa je sjajno igrala. Imala je i prednost u nekoliko navrata tokom meča, ali jednostavno individualni kvalitet Realovih igrača je na kraju došao do izražaja, a koliko god je Manresa imala timski kvalitet. Jednostavno nije bilo rešenja za dva imena. Džanan Musa i Fakundo Kampaco.

Izabrane vesti

Ovaj tandem je predvodio Real do druge pobede u nacionalnom šampionatu. Najefikasniji bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je za 29 minuta ubacio 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

Pratio ga je doskorašnji plejmejker Crvene zvezde, Fakundo Kampaco. Argentinac igra na startu sezone kao da nikada nije ni napuštao Real. Sada je za 25 minuta imao 15 poena i osam asistencija. Dvocifreni su bili još Serhio Ljulj sa 13 poena, kao i Geršon Jabusele koji je upisao 10 poena.

Moramo da napomenemo još jednu utakmicu, pre svega zbog srpskog internacionalca Stefana Momirova. On je naime predvodio Breogran do pobede nad Andorom 69:63. Bio je najefikasniji sa 20 poena. U poraženom sastavu Mihajlo Andrić je upisao tri poena.



tagovi

KK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara