Mario Hezonja (Foto: Starsport)
Mario Hezonja (Foto: Starsport)

Real Madrid se pomirio sa odlaskom Hezonje

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:08

Po svemu sudeći, hrvatski košarkaš od leta u novoj sredini

Izgleda da je gotovo. Španska Marka piše da se Real Madrid praktično pomirio sa činjenicom da Mario Hezonja neće biti deo ekipe u narednoj sezoni. Hrvatskom košarkašu ističe ugovor na kraju tekuće takmičarske godine i već neko vreme se spekuliše da neće potpisati novi.

Ovaj madridski list je i ranije pisao da je 29-godišnji košarkaš odbio dve ponude za produžetak saradnje, te da je nezadovoljan finansijskim uslovima, ali i ulogom u timu. Zato će, kako stvari stoje, Hezonja podići sidro i po okončanju važeće saradnje promeniti sredinu.

Izabrane vesti

Od dolaska iz Uniksa, Hezonja se afirmisao kao jedna od najboljih krilnih košarkaša u Evropi i navodno smatra da zaslužuje i takvu platu. Madriđani to nisu spremni da mu ponude, posebno jer ugovori ističu i Valteru Tavaresu i Vensanu Poarjeu, a u čitavoj priči je navodno i Panatinaikos, koji je spremio unosnu ponudu za bivšeg NBA igrača.

Navodno je na stolu ponuda za tri godine, teška 2.000.000 evra po sezoni. Poznato je i da Hezonja od kratkog boravka u Atini tokom sezone 2020/21 stvorio poseban odnos sa klubom, pa sve ukazuje da bi mogao da se vrati u OAKA Arenu.

Real, koji je navodno zainteresovan i za Lorenza Brauna, će tako narednog leta morati da potraži i novo krilo (možda Huančo Ernangomez?), ali bi odlazak Hezonje mogao da iskoristi da podeblja ponudu pre svega za Tavaresa. Centar sa Zelenortskih ostrva je već neko vreme dominantna figura u Evroligi, a osim što privlači interesovanje drugih evropskih klubova, koji bi potencijalno zbog velikih poreza u Španiji mogli da mu ponude i veći novac, još od minulog leta se piše da ga prate i NBA klubovi, ali da nisu bili spremni da plate klauzulu i oslobode ga iz ugovor sa Kraljevskim klubom. To na leto neće biti problem, pa će Real Madrid morati da mu pošalje izdašnu ponudu kako bi ga zadržao.

Kako bilo, Hezonja je sa Realom već osvojio Evroligu prošle seozne, a ove i Kup kralja, a u sa Blankosima je u igri da odbrani evropsku krunu i eventualno CV podeblja trećom titulom prvaka Španije u karijeri (dve osvojio sa Barselonom). Ove sezone je pružao veoma dobre partije u kontinuitet, postizao 13 poena, uz 4,4 skoka na 27 nastupa u Evroligi, ali je bio starter na samo devet mečeva. Dobro je iskoristio višak prostora kada se povredio Geršon Jabusele, pa je u decembru bio i MVP elitnog takmičenja.


tagovi

Mario HezonjaKošarkaški transferiKK Real MadridKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara