Mario Hezonja i Huančo Ernangomez (Foto: Starsport)
Mario Hezonja i Huančo Ernangomez (Foto: Starsport)

Hezonja dočekuje Huanča u Madridu, a sledeće sezone bi mogli da zamene uloge

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.02.24. | 10:40

Panatinaikos zainteresovan za Hrvata, dok bi Real Madrid kao zamenu mogao da dovede Španca

Odigrana su kup takmičenja širom Evrope, zatvoren je i FIBA prozor - vreme je za završnicu ligaškog dela sezone u Evroligi. Ostalo je još osam rundi, a lider na tabeli Real Madrid bi večeras mogao da obezbedi plej-of pobedom protiv Panatinaikosa. Da, toliko je dominantan u elitnom takmičenju ove sezone, da bi sedam kola do kraja mogao da bukira mesto u četvrtfinalu.

Dakle, jasan je cilj Kraljevskog kluba, iako je i bez matematike jasno da će biti među osam najboljih posle ligaškog dela, lepo je to imati i na papiru. Ipak, priča utakmice neće nužno biti ambicija Blankosa da trijumfom nad trenutno trećeplasiranom ekipom na tabeli overi mesto u doigravanju. Naime, pod reflektorima će se naći dvojica igrač - Mario Hezonja i Huančo Ernangomez.

Izabrane vesti

Hrvatski reprezentativac ima dobru sezonu, ali je španska Marka već lansirala priču da je nezadovoljan ulogom, kao i da su dvaput propali pregovori španskog kluba sa krilni košarkašem oko produžetka saradnje, koja ističe na kraju tekuće takmičarske godine. Tu je odavno i priča o interesovanju Panatinaikosa, a šuška se i da Hezonja na stolu ima ponudu da se vrati u Atinu, tešku 6.000.000 evra za tri sezone (neto).

Ako je ta priča utemeljena, onda je prilično jasno da Mario neće ostati u Madridu. Real toliko nije spreman da mu ponudi, jer mora da ponudi nove ugovore i Valteru Tavaresu i Vensanu Poarjeu. Tu je i povezanost hrvatskog košarkaša sa navijačima Zelenih, sa kojima je stvorio snažnu vezu tokom perioda koji je proveo u dresu atinskog kluba, a čak je i prvi čovek Atinjana Dimitris Janakopulos zagolicao maštu navijačima.

"Zajedno sa trenerom Atamanom sa preuzeo mere da napravimo dve promene u ekipi za narednu sezonu. Dva igrača, vredna 3.000.000 evra. Neću o imenima", zagonetno je istakao kotroverni vlasnik grčkog velikana, a procene su da je pričao o Hezonji i možda čak Valteru Tavaresu.

Sve ukazuje na veliki povratak Hezonje u OAKA Arenu, ako se neko treći eventualno ne umeša u priču.

I pošto su sve veći izgledi da će Real ostati bez bitnog igrača, moraće da mu angažuje i zamenu. A madridska Marka prenosi da bi umesto Hezonje mogao da stigne baš košarkaš Panatinaikosa, Ernangomez. Navodno je prioritet kluba da vrati Usmana Garubu, ali on uprkos lošem početku veruju da još može do NBA uloge i navodno želi da nastavi da se bori. S druge strane, Huančo pruža prilično slabe partije u Atini, a ima još sezonu na ugovoru sa Zelenima.

Ipak, iako je vezan ugovorom, čini se da mu Panatinaikos ne bi pravio problem ukoliko se dogovori sa Hezonjom. Stigao je iz NBA kao veliko pojačanje, ali to nije opravdao na parketu. Na 19 utakmica u evroligi beležio je 4,2 poena i 3,8 skokova, pa je čak i Dinos Mitoglu ispred njega u hijerarhiji. Ruku na srce, imao je problema i sa povredom, ali opšti utisak je da nije baš sav svoj u glavnom gradu Grčke. Nije ga štedeo ni trener Ergin Ataman.

"Igrali smo veoma loše u napadu. Posebo igrač kojeg dobro znate. Sve su to velika imena, ali ne igraju na tom nivou", rekao je turski stručnjak posle poraza od Baskonije, jasno aludirajući na Ernangomeza koji je za 11 minuta ostao bez poena.

Tu je i politika Reala da dovodi najbolje španske igrače, pa čitava priča zasad pije vodu. Naravno, ništa nije potvrđeno, ali ne piše Marka samo da bi pisala. Pogotovu kada je madridski Real u pitanju. Ipak, morao bi bivši košarkaš Denvera, Minesote, Bostona, San Antonija, Jute i Toronta da pristane na smanjenje plate, pošto u Atini navodno zarađuje 2.200.000 po sezoni, što bi teško mogao da dobije u glavnom gradu Španije. Utisak je da bi posle loše sezone, ako ne dođe do velikog preokreta u završnici (što nije isključeno kada je igrač njegovog kalibra u pitanju), Huančo morao da podnese određenu žrtvu.

Ostaje da se vidi kako će se ova priča završiti, ali nema sumnje da bi prelaskom Huanča u madridski Real, El Klasiko dobio novu dimenziju, s obzirom da njegov mlađi brat Vili Ernangomez od minulog leta brani boje Barselone.

EVROLIGA

Četvrtak

20.00 (3,70) Alba (16,00) Makabi (1,35)

20.30 (1,60) Partizan Mozzart Bet (17,00) Efes (2,85)

20.30 (1,45) Virtus Bolonja (16,00) Valensija (3,20)

20.45 (1,30) Real Madrid (17,00) Panatinaikos (4,10)

Petak

18.45 (1,30) Fenerbahče (17,00) Baskonija (4,10)

19.00 (2,25) Žalgiris (15,00) Olimpijakos (1,80)

20.00 (3,20) Asvel (16,00) Olimpija Milano (1,45)

20.30 (1,60) Barselona (16,00) Monako (2,65)

20.30 (1,60) Bajern (16,00) Crvena zvezda (2,65)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Real MadridKK PanatinaikosMario HezonjaHuančo ErnangomezKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara