Džonkuel Džons (AFP)
Džonkuel Džons (AFP)

Reprezentativka BiH zvanično najbolja igračica WNBA lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 08:48

Veliko priznanje i novo sjajno izdanje Džonsove ipak nije pomoglo Konektikatu da izbegne poraz od ikaga u prvom eču polufinala

Ekipa Konektikat Sana regularni deo WNBA sezone završila je s najboljim učinkom u ligi, četvrti put je osvojila pehar najbolje u konferenciji, zbog čega se direktno plasirala u polufinale plej-ofa. A za sve to je najzaslužnija Džonkuel Džons (19,4 poena, 11,2 skokova, 2,8 asistencija, 1,3 blokade, 1,3 ukradene lopte). Devojka rođena na Bahamima koja od 2019. igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine gotovo jednoglasno je izabrana za najkorisniju igračicu ligaškog dela šampionata sa 48 od maksimalnih 49 prvih mesta (487 bodova). To jedino prvo mesto koje joj nije pripalo otišlo je na adresu centra Finiks Merkurija Britni Grajner (224 poena). Treća je bila krilo Sijetl Stroma i najbolja u 2108. Brijana Stjuart, četvrta centar Minesote i najbolja defanzivna igračica Silvija Faules, a peta centar Vašingtona Tina Čarls.

Izabrane vesti

Reprezentativki BiH ovo je, logično, najsjajnije individualno priznanje u WNBA karijeri. Prethodno je 2017. bila izabrana za igračicu koja je najviše napredovala i u drugu najbolju petorku Lige. Godinu dana kasnije je proglašena za košarkašicu koja je najviše napredovala, dok je čak tri puta učestvovala na ol-star utakmicama (2017, 2019, 2021).

Džonsova je prvi put kao zvanično najbolja WNBA igračica, individualnu dominaciju potvrdila i na otvaranju polufinalne serije plej-ofa protiv Čikaga. Sa 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije bila je najproduktivniji akter meča, ali to nije pomoglo Konektikatu da izbegne poraz (95:101) posle dva produžetka u koji ih je gurnula Kortni Mišel Vanderslut. Neverovatan plejmejker Čikaga ispisla je tripl-dabl učinak od 12 poena, 10 skokova i rekord plej-ofa WNBA od čak 18 asistencija.

U drugom polufinalnom duelu Las Vegas je predvođen Rakinom Vilijams (26 poena) i Kelsli Plam (25 poena) pobedio Finiks sa 96:90.


tagovi

WNBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara