Foto: MN Press
Foto: MN Press

Revanš kao priprema za Kup

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.02.21. | 08:49

Partizan od 19 časova dočekuje Igokeu

Uspeo je Partizan da pobedom nad Lokomotivom omogući sebi nešto mirniji život jer i dalje ima šansu za plasman u četvrtfinale Evrokupa. U ABA ligi su mu šanse značajno manje, pa će protiv Igokee (19h) crno-beli više igrati kako bi se na pravi način uveli u Kup Radivoja Koraća koji sledi.

Partizan za sada poseduje sedam pobeda i devet poraza posle 16 utakmica, a svih šest ekipa koje su ispred crno-belih zabeležile su značajno manje poraza, osim Mege koja je opet na šest sa utakmicom više. Deluje da su šanse Partizana za plej-of ABA lige samo teoretske.

Izabrane vesti

Igokea je trenutno na visokom drugom mestu, tačnije na deobi prvog sa Mornarom, poseduje četiri pobede na poslednja četiri meča u ABA ligi i sa skorom 13-3 jasno je kakav posao čeka crno-bele.

Inače, Igosi su dobili prvi meč sa 90:84, a taj susret je rešavan posle produžetka. Podsećamo da je tada na klupi Partizana sedeo Milivoje Lazić. Sada je tu Sašo Filipovski i on će zajedno sa igračima tražiti revanš Igokei za taj poraz.

Upravo je trener Partizana govorio o narednoj utakmici protiv Igokee, baš kroz prizmu toga što ovaj duel dolazi crno-belima posle jako napornog meča sa Lokomotivom.

"Prošla utakmica nam je uzela mnogo energija jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visnu na pozicijama dva i tri, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka, i ko ih više napravi, on gubi, a kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku", kaže Filipovski.

Uroš Trifunović je neko ko bi na večerašnjem susretu mogao možda da dobije malo veću minutažu.

"Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede“, jasan je Trifunović.

Igokea zaista igra odlično ove sezone, a zasluge za tako nešto svakako ima trener Dragan Bajić. On ističe da je Igokea umorna i da će to možda uticati na meč u Beogradu.

Ovo nam je treća utakmica u pet-šest dana. Ono čega se ja plašim kao trener je sigurno zamor ekipe. Nastojaćemo da se potrudimo da se što bolje oporavimo i što bolje spremimo u ovom kratkom periodu za Partizan. Partizan je tim koji uvek moraš da respektuješ i s poštovanjem uđeš u svaku utakmicu. Oni jesu rezultatski u nekakvoj krizi pogotovo kada je ABA liga u pitanju, međutim radi se o dobroj ekipi i reaspekt mom kolegi Filipovskom koji se trudi i radi da taj tim podigne na jedan viši nivo. Poslednja utakmica protiv Lokomotive je pokazala određenu dozu karaktera pogotovo u drugom poluvremenu gde su i dobili tu utakmicu. Primetio sam taj odbrambeni deo gde su bili dosta agresivni, nisu dozvolili ekipi Lokomotive da se razigra i sigurno da ćemo kroz te analize morati da se što bolje spremimo da se prilagodimo toj čvrstini kada je u pitanju odbrana Partizana“, kaže Bajić.

Džeki Karmajkl, košarkaš Igokee, zaista se pokazao do sada kao odlična akvizija ekipe iz Republike Srpske.

Ja sam zadovoljan kako se sezona odvija, nalazimo se na odličnoj poziciji u ABA ligi i igramo dobro. Naš momentum u drugom delu sezone je odličan i u dobroj smo formi. Gostujemo kod Partizana u Beogradu i biće to teška utakmica, gledao sam njihovu utakmicu sa Lokomotivom gde su odigrali odlično. Mi znamo da moramo da odigramo najbolje, moramo biti borbeni kao tim, odgovoriti izazovu jer mi želimo sezonu da završimo u vrhu tabele“, kaže Karmajkl.

Dakle, Partizan će pre svega želeti da dobije ovu utakmicu zbog samopouzdanja, da održi neke šanse za plej-of, a najviše da uhvati pravi zalet pred Kup Radivoja Koraća gde će u četvtfinalu igrati protiv Borca iz Čačka.

ABA LIGA - 18. KOLO

Subota

19.00: (1,55) Partizan (14,5) Igokea (2,70)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

12.00: Mega – Mornar

18.00: Krka – Crvena zvezda

19.00: Split – Zadar

Odloženo

Budućnost - Cedevita



tagovi

KK PartizanIgokeaSašo Filipovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara