Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Revija zabave, trojki i zakucavanja: Kari brojao do 50, Jokić umalo do tripl-dabla (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 04:57

Ol Star: Lebronov tim pobedio Durantov sa 163:160. As Golden Stejta dobio nagradu za MVP utakmice. Srpski centar je imao 10 poena, devet skokova i osam asistencija za 21 minut na parketu

Ol Star je uvek spektakl za gledaoce kako u dvorani, tako i za milione košarkaških fanatika širom sveta koji putem malih ekrana gledaju reviju najboljih NBA igrača današnjice. Naravno, nema tu ozbiljne košarke. Bitna je zabava. I ovoga puta u Klivlendu, u 75. izdanju, videli smo pregršt trojki i zakucavanja, neobaveznu igru gde odbrane nisu postojale.

Tim Lebrona Džejmsa je pobedio ekipu Kevina Duranta, koga nije bilo na parketu zbog povrede, sa 163:160 (47:45, 46:49, 45:45, 25:21). Šutersko veče imao je maestralni Stef Kari koji je pogodio 16 puta za tri poena iz 27 pokušaja. Meč je završio sa 50 poena i zasluženo dobio priznanje za MVP Ol Stara. U poslednjoj deonici mu je šut stao, ali su gas dali Adetokunpo i kapiten Džejms i doneli trijumf svojoj ekipi.

Izabrane vesti

As Golden Stejta postao je igrač sa najviše trojki u jednoj četvrtini (6), a uspeo da prestigne Džejmsa Hardena (39) koji je dosad držao rekord po broju uspešnih šuteva za tri poena na Ol Star mečevima. Za Karija je ovaj meč imao emotivni značaj. On je rođen u državi Ohajo, u gradu Akron, u blizini Klivlenda. Najbolji šuter svih vremena je odlučio da za svaki poen donira 1.000 dolara, 3.000 za svaku trojku i 10.000 ako postane MVP, a sve to ide školskom distriktu Klivlenda. Na kraju doniraće lepu svotu od 108.000 dolara.

Srpski as Nikola Jokić, MVP prošle sezone u NBA ligi, bio je deo pobedničkog tima as Lejkersa koji se vratio u grad i državu Ohaju kojima je doneo šampionski prsten pre šest godina u dresu Kavalirsa. Centru Denvera malo je falilo da ima tripl-dabl učinak. Za 21 minut na parketu, imao je 10 poena, devet skokova i osam asistencija. Iz igre je šutirao 4/5, za tri poena 2/3. Nije ulazio u poslednjoj, skraćenoj četvtini. Na startu meča, Somborac je bacio tačdaun pas u stilu Toma Brejdija ka Lebronu Džejmsu.

Osim Karija, igrača utakmice, u pobedničkom timu se istakao grčki as Janis Adetokunpo sa 30 poena. Dvocifreni učinak imali su i kapiten Lebron Džejms – 24, Darijus Gerlend sa 13, dok su po 10 poena postigli Džeret Alen, Nikola Jokić i Demar Derozan. Slovenac Luka Dončić je meč završio sa osam poena.

Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)

U timu Kevina Duranta, istakao se kamerunski centar Džoel Embid sa 36 poena. Devin Buker je ubacio 20, Lamelo Bol 18, Dežonte Mari 17, a Trej Jang 13 poena. Pobednički tim je ubacio 27 trojki, a poraženi 21.

U Lebronovom timu bili su: Janis Adetokunpo (Milvoki), Stef Kari (Golden Stejt), Demar Derozan (Čikago), Nikola Jokić (Denver), Luka Dončić (Dalas), Darijus Gerlend (Klivlend), Džimi Batler (Majami), Donovan Mičel (Juta), Fred VanVlit (Toronto), Džeret Alen (Klivlend). Zbog povreda nije bilo Džejmsa Hardena (Filadelfija), dok je Kris Pol (Finiks) igrao samo dva i po minuta, a onda je morao da napusti teren zbog povreda palca desne ruke. Donovan Mičel, bek Jute, u poslednjem trenutku je odustao od učešća na meču u Klivlendu. As Džezera se povukao zbog respiratorne infekcije. Prema rečima organizatora nije u pitanju koronavirus, ali su problemi takvi da su sprečili beka Džeza da izađe na parket.

U timu Kevina Duranta koji nije igrao zbog povrede bili su - Lamelo Bol (Šarlot), Džoel Embid (Filadelfija), Dža Morant (Memfis), Džejson Tejtum (Boston), Endru Vigins (Golden Stejt), Trej Jang (Atlanta), Devin Buker (Finiks), Karl Entoni Tauns (Minesota), Zek Lavin (Čikago), Dežonte Mari (San Antonio), Kris Midlton (Milvoki) i Rudi Gober (Juta).

Meču u Klivlendu prisustvovali su i legende NBA lige – Majkl Džordan, Medžik Džonson, Čarls Barkli

Prethodne večeri, zvezda Minesote Timbervulvsa Karl Entoni Tauns je pobedio u šutiranju trojki, dok je Obi Topin trijumfovao u zakucavanjima.



tagovi

NBA liganba ol starOl starLebron DžejmsStef KariNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara