Denver Nagets (©AFP)
Denver Nagets (©AFP)

Saigrači o Jokiću: Pio je šest piva dnevno, kako onda opet igra bolje nego prošle sezone!?

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 11:50

Porter i Gordon zapanjeni nastupima srpskog asa

Igre Nikole Jokića više nisu iznenađenje. Srpski as iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu, pokazuje da za njega ne postoje granice. Krupnim koracima grabi ka vrhu liste najboljih košarkaša NBA lige svih vremena, a ono što čini na terenu ne zapanjuje samo ljubitelje košarke već i njegove saigrače iz Denver Nagetsa.

Hvalospevima su o 28-godišnjem Somborcu govorili Aron Gordon i Majkl Porter koji ne mogu da se načude kako to Jokić uspeva da redovno podiže formu čak i pošto je dvaput proglašen za MVP-ja lige. Ili čak i nakon što je veći deo leta proveo uživajući u Srbiji i ispijajući pivo...

Izabrane vesti

"On je tako skroman, voli da deli loptu, i kada imaš dvostrukog MVP-ja lige i MVP-ja NBA finala koji je tako nesebičan - šta drugo da tražiš!? Svi ostali onda moraju biti nesebični, jer ako on može tako da se ponaša, možeš i ti. Taj veliki momak je zver", konstatovao je Gordon koji je i sam deo odmora proveo praveći društvo Jokiću u Somboru.

Porter, inače domaćin podkasta "Radoznali Majk" u kojem su dvojica saigrača razgovarala o srpskom centru, ističe da je Nikola Jokić najbolji košarkaš kojeg je gledao.

"Neverovatan je. Pre neki dan sam video neko rangiranje najboljih NBA igrača i Džoker je u bukvalno zasebnoj kategoriji. Mislim da je to prvi put da mu daju poštovanje koje zaslužuje. Taj momak je jedinstven. Možda njegov izgled i performanse ne idu jedno uz drugo, ali dok ga gledaš iz utakmice u utakmicu shvatiš da je on najbolji košarkaš kog si video u životu. Način na koji dodaje - ludilo je šta je sposoban da uradi".

Prisetio se krilni košarkaš iz Misurija i početka saradnje sa Srbinom.

"U ranoj fazi moje karijere sa Nagetsima on nije bio toliko posvećen, nije toliko mario. Ali je počeo da raste svake sezone - čak i kada je osvojio MVP nagradu. Kako da budeš bolji nakon MVP nagrade?! On je i to uspeo. Onda je uzeo drugu uzastopnu MVP nagradu i nastavio je da napreduje".

Poseban utisak na Portera ostavlja Jokićev odmor u domovini.

"Uzeli smo titulu i otišao je nazad u Srbiju, a posle mi je pričao da je pio šest piva dnevno. Verovatno nije ni pipnuo loptu - a onda igra ovako. Kako možeš biti bolji ove godine u odnosu na prošlu?!", pitao se Porter.

Govorili su Denverovi asovi i o direktnoj saradnji sa nekadašnjim centrom Mege.

"Kada pričamo o Džokeru i tebi - vas dvojica ste kliknuli od starta. Ja imam dobru hemiju sa njim, on i Džamal (Mari) imaju dobru hemiju. Ali ti i Džoker - vaše kretnje pod košem, lob pasovi, rupe koje nalazite na niskom postu, vas dvojica se dopunjujete bolje nego bilo koja druga dva igrača u ligi. Kako ste to razvili? Jesu li to jednostavno vaši stilovi igranja, da li je to došlo sa vremenom, da li razgovarate o tome? Znam da sedite jedan pored drugog u svlačionici", interesovao se Porter kroz osmeh.

Gordonov odgovor bio je da im se jednostavno poklapaju stilovi igre i načini razmišljanja.

"Ja jednostavno volim da igram na pravi način i mislim da i on to isto voli. To je uzajamno razumevanje. Kaže mi ako si otvoren - pogodiću te, ako krećeš u prodor - naći ću te. Ako ne šutneš na koš - budi strpljiv, lopta će doći do tebe, neka ti ruke budu spremne. To pomaže. Dok sam odrastao, igrao sam više na spoljnim pozicijama, a on je u suštini plej-centar. Imaš igrače koji su na centarskim pozicijama koji razmišljaju kao bekovi - tako da smo on i ja na istoj talasnoj dužini što se toga tiče", objasnio je Aron Gordon.

Šta god bila tajna uspeha, rezultati su tu. Posle osvojene titule Denver je sjajno ušao u novu sezonu. Trenutno je drugi na tabeli Zapadne konferencije sa 12 pobeda i šest poraza, a Jokićev prosek glasi: 28.8 poena, 13.4 skokova i 8.9 asistencija.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaMajkl Porter JuniorEron Gordon

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara