Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Sakramentu ni 20 poena viška nije dovoljno, Bjelica gledao preokret Portlanda sa klupe

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 06:38

Klipersi bolji od Nju Orleansa

Košarkaši Sakramento Kingsa doživeli su i sedmi poraz u sezoni. Iako su vodili većim delom susreta, Portland je u poslednjoj deonici preokrenuo i posle neizvesne završnice slavio (132:126). Zabrinjava to što u poraženoj ekipi nije bilo Nemanje Bjelice na terenu, spekuliše se da bi mogao da bude trejdovan, ali i da je u pitanju samo taktička odluka Luka Voltona zbog slabe partije srpskog košarkaša u minulom susretu sa Trejl Blejzersima.

Rapsodija Sakramenta u prvoj četvrtini, postigli su košarkaši domaće ekipe čak 43 poena i sa viškom od 10 otišli na prvi odmor. Duplirali su prednost sredinom nastavka, ali se Portland potom razigrao. Serijom 14:2 su se vratili u meč, vezali su četiri trojke sredinom deonice, potom su i kvartal zatvorili serijom 7:1, te su zaostatak sveli na samo tri poena.

Izabrane vesti

Odlepio se Sakramento u trećem periodu još jednom, posle trojke Badija Hilda sredinom četvrtine vratio i višak od 19 poena, ali ponovo se Portland rafalom vratio u meč, pet narednih napada rešili su pogođenim šutevima za tri poena, pa se prednost Kingsa očas istopila. Vrlo brzo gosti u poslednjih 12 minuta stižu i do preokreta, a serijom 7:0 i sredinom odlučujećeg perioda i do nešto osetnije prednosti. Sakramento se posle trojke Foksa na ulasku u poslednji minut približio na minus od samo dva poena, ali to je bilo sve od Voltonovih pulena, Lilard je sa četiri vezana poena priveo utakmicu kraju.


Upravo je sjajni plejmejker obeležio meč sa 40 poena i 13 asistencija, pratio ga je Mekolum sa 28 poena i 10 asistencija, dok je odličnu partiju pružio i Jusuf Nurkić, bivši košarkaš Cedevite je upisao dabl-dabl za oko pola sata provedenih na parketu (18 poena i 12 skokova). Bjelica sa druge strane nije dobio ni minut, a istakli su se Foks sa 29 i Badi Hild sa 26 poena.

Pokuševski konačno namestio ruku, dvocifren učinak protiv šampiona

Šarlot video MVP Dončića (VIDEO)

Los Anđeles Klipersi su došli i do osmog trijumfa u sezoni, ovoga puta su u Stejpls centru bili bolji od Nju Orleans Pelikansa (111:106). Sjajnom igrom u drugoj četvrtini su slomili rivala, dozvolili su gostima svega 15 poena, postigli 33 i na odmor otišli sa 18 poena prednosti. Uspeo je Nju Orleans u poslednjem kvartalu da priđe favorizovanom rivalu na samo četiri poena zaostatka, ali to je bio poslednji trzaj Pelikansa, Lenard i Džordž su preuzeli stvari u svoje ruke i četi Tajrona Lua doneli novu pobedu.

Još jednom je Kavaj Lenard bio najefikasniji sa 28 poena (asistencija mu je nedostajala za dabl-dabl), pola koša manje dodao je Pol Džordž. Klipersi deluju još jednom jako dobro u regularnom delu sezone, videćemo da li će moći dobre igre ovoga puta da prenesu i na plej-of. Strašan meč u poraženom sastavu odigrao je mladi Kanađaninn Aleksender-Volker, ubacio je 17. pik sa drafta iz 2019. godine 37 poena Klipsima uz osam skokova, ali ga je ispratio samo Ingram sa 22 poena.

NBA

Četvrtak

Šarlot - Dalas 93:104

/Rozir 18 - Dončić 34, Marjanović 8/

Detroit - Milvoki 101:110

/Grent 22 - Adetokumbo 22/

Vašington - Juta (odloženo)

Njujork - Bruklin 109:116

/Rendl 30 - Durent 26/

Minesota - Memfis 107:118

/Bizli 28 - Valančijunas 24/

Oklahoma - LA Lejkers 99:128

/Gildžus Aleksender 17, Pokuševski 10 - Džejms 26/

Feniks - Atlanta (odloženo)

LA Klipers - Nju Orleans 111:106

/Lenard 28 - Aleksender-Voker 37/

Sakramento - Portland 126:132

/Foks 29 - Lilard 40/



tagovi

Sakramento KingsNemanja BjelicaNBA ligaDemijan Lilard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara