Željko Obradović i Zek (©MN Press)
Željko Obradović i Zek (©MN Press)

Sale bolji od Željka: Fener deklasirao Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 20:45

Crno-beli ubedljivo poraženi u finalu turnira u Istanbulu - 89:62

Upisao je Partizan pobedu protiv novog evroligaša u subotu, ali 24 sata kasnije nije uspeo da sruši standardnog člana elitnog društva. Ekipa Aleksandra Đorđevića nije dozvolila timu Željka Obradovića nijednog trenutka da se ponada da može da osvoji ovaj pripremnim turnir u Ulker areni. Fenerbahče je u finalu „Istanbul kupa“ ubedljivo slavio protiv crno-belih – 89:62 (22:10, 25:23, 29:15, 13:14).

Prvi put od trenutka kada je napustio klupu Fenerbahčea, Željko Obradović je dobio priliku da odmeri snage sa bivšim klubom. I to na mestu gde je odradio sijaset treninga i odigrao mnogo utakmica. U istanbulskoj Ulker areni igrači turskog tima su bili veoma motivisani da se pokažu pred stručnjakom koji je učinio mnogo za Fenerbahče. Iako je samo nekoliko igrača radilo sa njim, za sve je bio veliki izazov da pokažu najbolje izdanje baš protiv Željkovog Partizana.

Izabrane vesti

Za razliku od večeri pre, kada su crno-beli dominirali u prvom poluvremenu, ovog puta ih u prvih pet minuta nije ni bilo na terenu. Sem dve blokade Dušana Miletića, ništa nije bilo vredno pomena u igri Beograđana. Posle pet minuta Fenerbahče je poveo 10:0 i naterao Obradovića da zatraži tajm-aut. Tek posle predaha do prvih poena stigao je Zek Ledej. U završnici ove četvrtine je Partizan stigao do dvocifrenog broja poena, pa je na odmor otišao sa visokim zaostatkom – 10:22.

Silovito je Fener počeo i drugu četvrtinu. Prvo je izveo zakucavanje Polonara, a onda pogodio trojku Biberović za 27:10. Stigla je tada reakcija Kevina Pantera, koji je pogodio prvu timsku trojku. Počeli su crno-beli da igraju bolje, ali Fener nije popuštao. Ledej i Smailagić su uspeli da smanje na jednocifreni zaostatak. Bio je to kratkotrajni bljesak, jer je do odlaska na pauzu domaći tim ponovo imao visoko vođstvo (47:33).

Nije se mnogo stanje menjalo ni u nastavku meča. Razigrao se Akpinar, pogađali su redom Mahmutoglu, Polonara, Bartel... Razlika se samo povećavala. Crno-beli su teško dolazi do poena u trećem periodu. Postigli su 15, a raspoloženi protivnik je ubacio 29. Pred poslednju deonicu pitanje pobednika je bilo rešeno. Pokrenuli su se malo gosti, pokazali su bolje lice u poslednjih deset minuta, ali stanje na semaforu nisu uspeli da promene.

FENERBAHČE - PARTIZAN 89:62 (22:10, 25:23, 29:15, 13:14)

Dvorana: Ulker arena.

FENERBAHČE: Šajok 5 (3sk), Akpinar 16 (5-4 za tri), Pjer 11, Bartel 12 (4sk), Duverioglu 4 (10sk), Mahmutoglu 8, Biberović 10 (4as), De Kolo 4, Pjeri 6, Veseli 2, Buker, Polonara 11 (9sk).

PARTIZAN: Kuruc 5, Avramović, Miletić 2 (6sk), Mur 2, Trifunović 7, Panter 7 (4sk), Ledej 15 (3sk), Zagorac 2 (5sk, 4as), Dangubić 2, Smailagić 14, Glas, Madar 6 (4as).



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara