Ekipa crno-belih (© MN Press)
Ekipa crno-belih (© MN Press)

Samo da ne pređe u lošu naviku: Porazi bez naučenih lekcija

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.10.22. | 10:18

Veliki padovi u igri i koncentraciji uslovili i treći poraz Partizana u Evroligi...

Od najlepšeg sna do noćne more... Partizan Mozzart Bet je mogao da ima posle tri kola Evrolige dve pobede i jedan poraz. Dok je Alba ubedljivo savladala crno-bele, protiv Baskonije i Olimpije Milano tim Željka Obradovića je imao sve u svojim rukama, ali u nestvarnim finišima bi im trijumf ispadao iz šaka i umesto dve pobede klub iz Humske ima tri mučna neuspeha. U duelu sa šampionom Italije, bila je prisutna i velika pomoć sa tribina, 20.000 navijača koji su napravili atmosferu za pamćenje u Beogradu, ali i Olimpija Milano će biti arhivirana u poraze koje nije lako objasniti, baš kao onaj protiv Burse prošle sezone.

Sve je ovo škola za crno-beli tim, prilika da se nauči, ali...

Izabrane vesti

"Nikako da naučimo iz grešaka", kaže Danilo Anđušić posle meča.

Crno-beli su otvorili meč na spektakularan način. Potpunom petominutnom domanacijom koja je rezultovala da na semaforu stoji 18:2. Posle toga je moralo da se igra još 35 minuta i tu je bio problem.

Partizan Mozzart Bet se borio. Izdigao posle užasne treće deonice u kojoj je Zek Ledej jedini uspevao da održi ekipu. Potom još jedna serija uz trojku Dantea Egzuma, Matijas Lesor zakucava i Partizan dolazi do osam poena prednosti na pet minuta pre kraja. Slavlje je već počinjalo. Pet minuta prerano.

Prekaljeni tim Etorea Mesine je to rutinski iskoristio, došao do preokreta i napustio Beograd trijumfalno.

"Ponovo smo imali dobijenu utakmicu. Igrali smo dobro tokom većeg dela meča, bilo je momenata kada smo imali neke padove. To ne sme da se dešava, posebno u Evroligi protiv ekipe kao što Milano, koja je favorit za osvajanje. Oni će da kazne sve greške, svaki put, zato moramo da igramo sa mnogo koncentacije tokom svih 40 minuta. Zahvalio bih na sjajnoj podršci, ovo malo ko ima u Evropi. Zbog toga nam je još više krivo što nismo pobedili".

Sada već svi vide šta je glavni problem crno-belih. Koncentracija koja mora da traje svih 40 minuta jer samo tako mogu u kontinuitetu da se pobeđuju utakmice na elitnom nivou. Kvalitet na parketu je prisutan, ali zasad... manjka fokusa.

"Svako treba od sebe da krene, svako to može da uradi, da bude koncentrisan i forkusiran na parketu. Počećemo od treninga i rada, prvo individualnog, a onda i timskog i tako prevazići sve", dodaje Anđušić.

Danilo Anđušić (© MN Press)Danilo Anđušić (© MN Press)

Dok su igrači izlazili sinoć iz dvorane spuštene glave, čini se da je poraz najteže pao Ledeju. Napustio je crno-belu svlačionicu ubedljivo poslednji. Više od 45 minuta posle utakmice.

"Teško je, čoveče. Sve su to sitnice koje moramo da propravimo. Dođemo do prednosti, igramo dobro, ali na kraju sve ispustimo... baš je teško", priča Zek Ledej, najbolji igrač crno-belih protiv Italijana sa 23 poena, pet skokova i tri asistencije.

"Oni su veterani, a mi smo među najmlađima u čitavom takmičenju. Tek je početak sezone, moramo da naučimo kako da na pravi način zatvorimo utakmicu. Slušaćemo trenera, njegove savete i kritike. Nastavićemo da radimo svaki dan".

Za Amerikanca se ne postavlja pitanje motivacije.

"Kada god se probudim ujutru imam istu motivaciju. Moja majka je radila dva posla, blagosloven sam što sam uopšte ovde. Idem svaki dan da budem uz braću sa kojom se borim na parketu. Držaćemo se zajedno i prevazići sve", završava Ledej.

Ritam je takav, da Partizan Mozzart Bet već danas ima trening kako bi se analizirala prethodna utakmica i spremila sledeća koja je na programu već u četvrtak kada u Arenu stiže Virtus Bolonja.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetZek LedejDanilo Anđušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara