Foto: MN Press
Foto: MN Press

Šampioni iz Istanbula pratili dramu u Madridu: Penzioneri prelomili, ali poslali smo poruku Evropi

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.05.23. | 09:02

Vladimir Dragutinović i Zoran Stevanović sumirali su utiske posle majstorice u Madridu koju je Partizan Mozzart Bet nažalost izgubio

Nema ljubitelja košarke koji u sredu uveče nije bio zakucan ispred malih ekrana gledajući pokušaj Partizan Mozzart Beta da se domogne Fajnal fora Evrolige. Ni najlegendarnija ekipa kluba iz Humske, šampioni iz 1992. godine, nisu ostali ravnodušni na dešavanja iz Madrida gde je crno-bela ekipa prvo zablistala, a onda se ugasila i propustila veliku priliku.

Izabrane vesti

"U jednoj utakmici kao da su odigrane dve potpuno različite. Neverovatno", počinje Vlada Dragutinović razgovor za Mozzart Sport.

Otvorio je Parizan meč skoro perfektno. Imao je i 18 poena prednost i napad da poveća na 20...

"Bukvalno mi je sve izgledalo perfektno, od taktike, psihologije, ma sve je funkcionisalo neverovatno".

Šta je onda bio problem?

"Teško je reći. Da li je to bio strah od pobede ili su možda mislili da je meč prerano gotov, ne možemo da znamo. Jednostavno su dozvolili Rodrigezu da se razigra. On je krenuo da pogađa na nepostavljenu odbranu, onda su mu se priključili i ostali igrači kao Ljulj i eto. Ljudi koji su već u penziji su bljesnuli i doneli pobedu".

Sa druge strane Partizanu je falio neko osim Kevina Pantera i Dantea Egzuma.

"Neki igrači kao da su bili u strahu da šutnu, a onda potom su promašivali šuteve koje inače pogađaju. Zasta je velika šteta, ali takođe moramo svi da budemo svesni da je Partizan imao fantastičnu sezonu, da je ostvareno mnogo toga lepog, svima je pokazano da je Partizan deo Evrope i da ima mnogo toga lepog da ponudi, jeste gorak ukus zbog finiša, ali kada se podvuče crta, mislim da svi mogu da budu prezadovoljni".

Za nekadašnjeg plejmejkera ne postoji dilema.

"Srbija treba da ima dva predstavnika u Evroligi. I Zvezda je mnogo toga pokazala. Oba naša kluba su igrala odličnu košarku, Partizan možda i najlepšu u Evropi, ono je bilo uživanje gledati".

Dragutinović je pomenuo i neka imena koja su ostavila poseban utisak na njega.

"Egzum me je oduševio, velika žal ostaje zbog Alekse, njegova energija je falila tokom sezone, takođe isto i sa Balšom. Partizan nije imao ni sreće sa povredama. Za mene su Tristan i Balša budućnost kluba."

Slično razmišlja i centar legendarne generacije Zoran Stevanović koji je iz Beograda pratio mečeve i stalno bio na vezi sa timom u Madridu.

"Sigurno ostaje veliki žal što se nismo plasirali, ali ja lično sam zadovoljan kako je izgledala sezona. Znamo svi kako je počela i kako se kasnije preokrenulo i nastavilo. Za mene je to izvanredno", priča popularni Stragi.

Na kraju sav kvalitet najtrofejnijeg kluba Evrope je izašao na videlo u poslednjoj četvrtini majstorice.

"Nadali smo se da ćemo zadržati prednost, ali Real nije to što jeste ako bi se tek tako predao. Imaju iskustvo, imaju igrače, veliki broj odličnih igrača i na kraju je to došlo do izražaja. Mislim da mi na kraju nismo mogli da izdržimo ovakav ritam utakmica. Real je skupa ekipa, mislim da im čak ni ne treba trener, oni svi shvataju svoje odgovornosti i to je izašlo na videlo".

Ostaće ipak zapamćeno da je Edi Tavares bio ta prevaga, posebno u mečevima u Beogradu gde je izgledao nezaustavljivo.

"Moram da kažem da je vrhunski igrač, ali isto tako sam uveren da je samo Lesor bio tu u trećoj utakmici, mi bismo ih dobili tada sa 3:0 jer smo bili u naletu, falio je samo taj jedan igrač da još pritisne i to bi verovatno bilo to. Ipak, to se nije dogodilo, vratili smo se u Madrid, šteta, ali ponavljam, za mene je sve ovo veliki uspeh. Taj incident je takođe dosta uticao, oni su bili povređeni ništa drugo im nije bilo preostalo, na kraju su kazne mnogo više uticale na Partizan, igrači su reagovali kako su reagovali, ali treba sada sve to zaboraviti i ići dalje."

Istakao je jedno ime Zoran Stevanović.

"Poeni Zeka Ledeja su nedostajali, setite se samo kako je dominirao u četvrtoj utakmici. Sada toga nije bilo".

Za kraj pozitivna poruka.

"Neću ni da pominjem Željka i ono što je uradio ove sezone, nemam ja tu šta da pričam. Mene je oduševila atmosfera u ekipi, kako su se držali zajedno, borili. Poslata je sjajna poruka svima ko je i šta je Partizan", završava legendarni centar.



tagovi

KK PartizanEvroligaZoran StevanovićVladimir Dragutinović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara