Saša Obradović (Foto: AFP)
Saša Obradović (Foto: AFP)

Saša Obradović: Izgubljene lopte nas koštale, moramo bolje fizički; Blosomgejm: Borićemo se kao psi

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 01:11

"Imali smo loš dan, ništa nam nije polazilo za rukom, kao recimo šut. Hteli su više pobedu, imali bolji stav", dodao je američki košarkaš

Nas startu plej-ofa, dva iznenađenja. Partizan Mozzart Bet trojkom Kevina Panter srušio Real usred Madrida, dok je Makabi razbio Monako na njegovom terenu (67:79). Sastav Saše Obradovića je odigrao ispod svih očekivanja i sada je u poziciji da mora da se "vadi" u Tel Avivu, gde su ove sezone slavile samo dve ekipe u Evroligi (Barselona i Crvena zvezda).

Izabrane vesti

"Najpre, čestitam Makabiju. Bili su taktički pripremljeni za ovu utakmicu, igrali veoma čvrsto. Bio je fizički veoma izazovan meč, imali smo poteškoća. Na ovom nivou je uvek komplikovano. Izgubljene lopte u bitnim trenucima su nas koštale. Sada moramo da zaboravimo sve i okrenemo se drugoj utakmici. Moramo bolje fizički da im pariramo, pogotovu u reketu", rekao je srpski stručnjak posle utakmice.

Naravno, ništa nije gotovo. Džeron Blosomgejm obećava veliku borbu u nastavku serije.

"Makabi je odigrao veoma dobro i nije bio naš dan. Ništa nam nije polazilo za rukom, kao recimo šut. Hteli su više pobedu, imali bolji stav. Borili su se za svaku loptu, pokazali karakter. Sutra ćemo odgledati snimak kako bi videli šta treba da ispravimo. Na nama je da pokažemo ko smo i šta smo u drugoj utakmici. Borićemo se kao psi. Sve je moguće", optimističan je Amerikanac.

Naravno, trener tima iz Tel Aviva, Oded Kataš, bio je prezadovoljan.

"Veoma napeta i agresivna utakmica. Ponosam sam na igrače i ono što su pokazali. Kontrolisali smo defanzivni skoka i to nam je bilo veoma važno. Odbrana je bila veoma dobra, sa mnogo agresivnosti. Vodimo 1:0, ali dobili smo samo jednu bitku, pred nama je još dug put. Ništa nije gotovo. Ova serija može da se oduži mmoramo da se okrenemo drugoj utakmici", jasan je izraelski stručnjak.

Junak Makabija bio je Vejd Boldvin. Amerikanac koji je nedavno produžio ugovor sa klubom nastavio je sa sjajnim partijama (20 poena).

"Bilo nam je važno da dobijemo utakmicu na strani i steknemo prednost domaćeg terena. Definitivno će ovo nešto značiti. Defanzivno smo odradili dobar posao, sada čekamo četvrtak - ne želimo ovde da se zaustavimo. Imaćemo isti pristup, igrati sa mnogo agresivnosti. Svesni smo kakav je tim Monako, koji je prošle sezone umalo eliminisao Olimpijakos. Potrebne su nam još dve pobede, dug je put pred nama", zaključio je Boldvin.


tagovi

KK MonakoKK Makabi Tel AvivSaša ObradovićOded KatašDžeron BlosomgejmVejd Boldvin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara