Džejms sa loptom (© AFP)
Džejms sa loptom (© AFP)

Slavljenik Anđušić i nemilosrdni Džejms izrešetali Olimpijakos za brejk Monaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 19:52

Ekipa Saše Obradovića slavila rezultatom 96:72

Rekao nam je Saša Obradović pre nedelju dana da sprema ekipu da napravi jedan brejk u Pireju protiv Olimpijakosa na startu plej-of serije Evrolige. Cilj je ispunjen. Monako je odigrao spektakularno u "Dvorani mira i prijateljstva" kada je serijom 20:0 slomio otpor protivnika i na kraju slavio sa 96:72. Serija je sada izjednačena na 1:1. a naredne dve utakmice igraju se u Monaku gde bi serija mogla i da se završi ako domaći sastav upiše dve pobede, isto važi i za goste. Svakako nas čeka još mnogo zanimljivih momenata na košarkaškom parketu.

Odavno je Monako pokazao da je pravi hit Evrolige, padali su do sada Efes, Armani, Real... sada je napadački potencijal ekipe Saše Obradovića osetio Olimpijakos i to na svom terenu.

Izabrane vesti

Majka Džejmsa uglavnom ne zanima gde igra i ko je protivnik. Kada uđe u ritam, svima se crno piše. Amerikanac se razgoropadio i meč je okončao sa 23 poena. Rutinski je isporučio pet trojki iz osam pokušaja za 34 minuta na parketu.

Sve pohvale zaslužuje i Danilo Anđušić koji je danas proslavio rođendan. Srpski internacionalac je za 21 minut ubacio 19 poena, a sjajno je šutirao. Ubacio je tri trojke iz četiri pokušaja. Bila je ovo najbolja Danilova partija od kako se oporavio od povrede lista zbog koje je bio na pauzi početkom ove godine. Dvocifren je bio još Dvejn Bejkon sa 17.

Olimpijakos je bolje otvorio meč, pre svega u odbrani pošto je Monako u prvoj deonici ubacio svega 10 poena. Mirisalo je na meč sa malo poena, a onda rapsodija.

Sve se otvorilo Monako u drugoj četvrtini. Izrešetali su koš Olimpijakosa za pet minuta. Domaći igrači nisu znali šta ih je snašlo. U jednom momentu su kontrolisali meč, a onda serija gostiju od 20:0. Sve je tada biilo rešeno. Jednostavno nije bilo rešenja za napadački talenat Džejmsa i Anđušića.

Monako je ubacio 59 poena u drugoj i trećoj četvrtini, a nisu smanjivali gas gosti i u četvrtoj četvrtini kada su ubacili 27 poena.

U poraženom timu, Saša Vezenkov je ubacio 14 poena, po 12 su imali Dorsi i Kostas Papanikolau.

EVROLIGA - PLEJ-OF (DRUGE UTAKMICE)

Četvrtak

Barselona - Bajern 75:90 /1:1 u seriji/

/Laprovitola 16 - Tomas 25/

Olimpija Milano - Efes 73:66 /1:1 u seriji/

/Šilds 21 - Larkin 19/

Petak

Olimpijakos - Monako /1:1 u seriji/

/Vezenkov 14 - Džejms 23/ 

20.45: (1.35) Real Madrid (16.0) Makabi Tel Aviv (3.50) /1:0 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK MonakoKK OlimpijakosEvroligaDanilo Anđušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara