Majk Džejms (Shutterstcok)
Majk Džejms (Shutterstcok)

Sloboda Majka Džejmsa 600.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 10:46

Amerikanac nastavlja da trenira sa drugim timom CSKA, s mesečnom platom od 250.000

Do skoro je Majk Džejms igrao u Bruklinu, žudeo za NBA titulom, a sada žudi za "slobodom" koja košta 600.000 dolara. Upravo toliko iznosi obeštećenje za američkog beka koji je u CSKA stigao pre dve godine, najavljen kao veliko pojačanje, ali se ispostavo kao veliko razočaranje, zbog čega su mu Moskovljani posle njegovih sukoba sa trenerom Dimitrisom Itudisom prošlog proleća dozvolili da ode u NBA i zaigra za Bruklin do kraja sezone.

Pokušao je Amerikanac da se nametne Stivu Nešu. Na početku se činilo da će biti dobra rezerva Kajriju Irvingu. Ali, Netsi su na kraju sezone i pored nekih dobrih partija Džejmsa, ipak odlučili da mu ne ponude produžetak saradnje. A nisu stizale ni ponude drugih NBA ekipa. Niko nije spreman da izdvoji isti novac koji on dobija u ruskom klubu i još 600.000 za obeštećenje, pa se Džejms iako je "na krv i nož" sa Itudisom i saigračima iz CSKA, vratio u Moskvu jer ima ugovor na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Prihvatio je da trenira inidvidaualno i da igra za drugi tim CSKA. A zašto i ne bi kada mu po ugovoru klub isplaćuje mesečno 250.000 dolara neto?

"Nije sramota što sam i dalje bez posla. Čuo sam da je Kina ove godine zatvorena za strane igrače. Teško je ući u NBA, nema praznih mesta. Mnogi dobri ljudi su sada na čekanju. Ja sam jedan od njih", napisao je Džejms na Tviteru koji mu je prethodnih dana postao sredstvo komunikacije sa javnošću.

Kaže da ne beži od bilo kakvog posla, samo potencijalni poslodavci treba da znaju njegovu cenu rada, zbog čega je i na šaljivo pitanje jednog od vlasnika lokala za brzu granu da li bi se prihvatio rada kod njega, jer su mu piotrebni radnici, šaljivo odgovorio:

"Hoćete li moći da platite 2.500.000 koje dobijam (sada)? Ako je tako, onda sam 'za'."


tagovi

Majk DžejmsDimitris ItudisKK CSKA MoskvaBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara