(©Eurocup)
(©Eurocup)

Sloter posekao Metropoliten, Gran Kanarija u polufinalu Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 21:55

Presudio je fantastični šuter francuskom timu u oba četvrtfinalna susreta

Ej Džej Sloter cepa mrežice kao u periodu kada je nastupao u Evroligi. Povukao je Gran Kanariju na svojim plećima do polufinala Evrokupa. Kada se rešava, zna se kome lopta ide u ruke. Uživa Sloter s punim pravom veliko poverenje Fisaka Porfija. Povukao je u Parizu, u završnici, a u Španiji je presudio Metropolitenu - 66:64

Lakše nego što se očekivalo je Gran Kanarija napravila brejk, ali je u Španiji bila daleko od izdanja koje je pružila u Parizu. U Francuskoj je Gran Kanarija povlačila konce praktično od početka do kraja, imala je kontrolu nad utakmicom, što danas nije bio slučaj u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Metropoliten je u oba četvrtfinalna meča izbacio Gran Kanariju iz prepoznatljivog trojkaškog ritma. Vole košarkaši španskog tima da potegnu iz daleka, ne libe se da pucaju iz svih pozicija, ali sui m igrači Metropolitenu neprestano bili na šutu, usko su ih čuvali, pa je sastav Fisaka Porfija u oba meča morao da odstupi od standardne igre.

Da nije bilo Ej Džej Slotera u prvom poluvremenu, veliko je pitanje da li bi Gran Kanarija uopšte bila u prilici da uhvati priključak u nastavku. Godinama su se evroligaši plašili Sloterove praćke, a sada od fantastičnog šutera strahuju protivnici u Evrokupu. Ej Džej Sloter je u Parizu slomio otpor domaćina u završnici. Danas je briljirao u prve dve deonice.


Zaigrala je Gran Kanarija znatno bolje početkom nastavka. Metropoliten je upao u prazan hod, a Metju Kostelo i Havijer Bejran su se probudili. Nije više igra Gran Kanarije zavisila isključivo od Slotera, rasteretili su ga saigrači, a u poslednja dva minuta stvari su u svoje ruke uzeli Sloter i Endrju Albisi. Metropolitenu je dao nadu Entoni Braun, koji je uz Vitalisa Čičoka bio najzaslužniji za to što sastav Jure Zdovca nije ranije položio oružje.

Kada se lomi zna se kod koga ide lopta. Ej Džej Sloter je tražio da mu se raščisti strana, igrao je sam i pogodio dugu dvojku preko ruke. Entoni Braun je izgradio sebi poziciju i pogodio, spustio zaostatak na jedan posed, a oba tima su poslednje napade loše organizovali. Greškom na grešku zadovoljnija je bila Gran Kanarija.

Ej Džej Sloter je sa 16 poena bio jedini dvocifreni kod Gran Kanarije, a dve dijametralno suprotne utakmice odigrao je Šon Kilpatrik. U prvom susretu je za tri četvrtine postigao 17 poena i stao. Od tada se nije upisao u listu strelaca. Entoni Braun bio je najučinkovitiji u francuskom timu. Ubacio je 19 poena, pokupio pet lopti ispod obruča i podelio tri asistencije. Vitalis Čikoko je dodao 16, a Tomer Ginat 13 poena.

EVROKUP, ČETVRTFINALE (DRUGI MEČEVI)

Četvrtak

Lokomotiva Krasnodar - Uniks Kazanj 86:74, prvi meč 88:94

/Vilijams Gos 25 - Smit 20/

Petak

Budućnost - Monako 64:74, prvi meč 77:76

/Kobs 17 - Grej 20/

Huventud - Virtus 78:84, prvi meč 75:80

/Basas 26 - Vims 18, Hanter 18/

Gran Kanarija - Metropoliten 66:64, prvi meč 84:74

/Sloter 16 - Braun 19/

Sreda

18.00: Monako - Budućnost

18.00: Uniks Kazanj - Lokomotiva Krasnodar


tagovi

EvrokupKK Pariz LevaloaKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara