Dejan Radonjić sa igračima (©Star sport)
Dejan Radonjić sa igračima (©Star sport)

Slovenci ne popuštaju: Zvezda može u Ljubljanu, ali uz PCR test iz Evropske unije

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 13:10

Novi problem za Crvenu zvezdu

Jadranska liga moći će u Sloveniji da se igra nesmetano tokom desetodnevnog perioda kada će epidemiološke mere u toj zemlji biti pooštrene u cilju smanjenja broja zaraženih osoba, ali to ne znači da će Crvena zvezda moći lako da doputuje u Ljubljanu na susret sa Cedevitom Olimpijom u nedelju (TV Arena sport, 17.00).

19.00: (3,50) Crvena zvezda (16,0) Olimpija Milano (1,35)

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, novi problem za Crvenu zvezdu je najnovija odluka da u Sloveniju neće moći da uđe bez rezultata PCR testova iz Evropske unije. To znači da se rezultati testova iz Srbije ne bi priznali i crveno-beli ne bi mogli da doputuju u Ljubljanu. Kako se može čuti, kao solucija se nudi da Crvena zvezda eventualno uradi potrebne kontrole u Zagrebu i da tamo sačeka rezultate kako bi mogla da nastavi put u glavni grad Slovenije. To bi ipak značilo da se ekipa i stručni štab zadrže u Zagrebu neko vreme pre dolaska na konačno odredište što bi, u situaciji kada su na programu dve utakmice Evrolige u roku od 48 sati, samo zakomplikovalo planove.

Ovakvu odluku donele su nadležne institucije Slovenije. Naime, Cedevita Olimpija, Krka i Helios dobili su dozvole da se takmiče u oba ranga Jadranske lige, a za goste te zemlje priznavaće se samo PCR testovi iz Evropske unije. U slučaju da ne bude eventualnih korekcija ove odluke u narednim danima, za Crvenu zvezdu jedino logično rešenje bio bi odlazak u Zagreb na testiranje, pa onda put u Ljubljanu.

Nedugo posle odluke Vlade Slovenije da u periodu od 1. do 11. aprila uvedu oštrije epidemiološke mere fudbalski, košarkaški, rukometni, odbojkaški i hokejaški savezi te zemlje pisali su zajedničku molbu nadležnim institucijama da se vrhunski sport izuzme s liste manifestacija čija je organizacija zabranjena. Što se košarke tiče, doneta je odluka koja će Zvezdi da uskrati vreme odmora pre još jednog važnog gostovanja u regionalnom takmičenju...



tagovi

KK Crvena zvezdaJadranska ligaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara