Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Ima li Zvezda snage da nastavi tradiciju?

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 08:52

Dejan Radonjić najavljuje maksimalan pristup, posle Olimpije stižu još dve utakmice u roku od pet dana...

Kada je svanulo jutro Zvezdinog gostovanja Olimpiji u Milanu utakmicu smo najavili tekstom s naslovom: “Milano je Zvezdina sigurna luka, neka tako i ostane“.

Crvena zvezda je u datom trenutku bila u nizu od tri poraza, rezultatska kriza je ozbiljno počela da drma ekipu, a išla je na noge rivalu koji je već tada imao najozbiljnije ambicije ne samo da bude učesnik četvrtfinala Evrolige, već i da ode bar korak dalje.

Izabrane vesti

19.00: (3,90) Crvena zvezda (16,0) Olimpija Milano (1,30)

Više od četiri meseca kasnije Crvena zvezda i Olimpija nalaze se na suprotnim krajevima skale. Dejan Radonjić se bori svim silama sa kadrovskim problemima kako bi osposobio crveno-bele za predstojeće doigravanja Jadranske lige, dok Etore Mesina ima sve u svojim rukama i Olimpija je na pragu overavanja statusa četvrtfinaliste koji će pritom imati prednost domaćeg terena. Doduše, italijanskom stručnjaku i njegovim igračima poslednjih dana nije baš najprijatnije jer su dva uzastopna poraza dovela u blagu opasnost realizaciju zacrtanog plana. Olimpija ima 19 pobeda, koliko Bajern i Fenerbahče – koji će u utorak uveče da ukrste koplja u Minhenu – dok je razlika za prvim pratiocima izvan Top 8 zone samo dve recke. Do kraja su ostala još tri kola, a Olimpija je stigla na noge rivalu kojeg nikada nije pobedila u Evroligi! Šest susreta - šest pobeda Crvene zvezde.

A može li tako da ostane i posle večeras, odnosno – hoće li se dugogodišnja tradicija nastaviti? Za Crvenu zvezdu ne postoji rezultatski imperativ, ali Dejan Radonjić najavio je maksimalan pristup protiv Olimpije. Ipak, poput nekih prethodnih evropskih mečeva, izvesno je da će trofejni stručnjak pokušati da izbalansira minutažu nosiocima igre jer nepuna dva dana posle Manekena gost Beograda biće Makabi iz Tel Aviva koji takođe nema šanse da se bori za doigravanje. Na sve to za nedelju je zakazan najvažniji meč za Crvenu zvezdu – protiv Cedevite Olimpije u Ljubljani. Prema poslednjim najavama, postoji mogućnost da susret bude odložen zbog rigoroznih mera Vlade Slovenije i najavljenog zatvaranja zemlje u perodu od 1. do 12. aprila. Ali, o tom – potom...

Status Duopa Rita pred susret s Olimpijom nije poznat. Kapiten Branko Lazić se posle pošteda u Moskvi i protiv FMP proteklog vikenda vratio u sastav.

I pored svega Etore Mesina s velikim oprezom dočekuje meč sa Zvezdom.

“Crvena zvezda nije imala sreće ove sezone, ali radi se o ekipi koja zna da igra dobru košarku. Imaju odličnog skorera u Džordanu Lojdu i iskusne fizikalce koji mogu da naprave problem bilo kome u Evroligi. Nama je ovo važna utakmica, zato moramo da imamo kontrolu skokova, ali i efikasnu cirkulaciju lopte kako bismo izbegli probleme protiv njihove fizičke igre“, jasan je Mesina.

Prekaljeni Kajl Hajns naglašava da je za Olimpiju pobeda imperativ.

“Jako važna utakmica za nas, moramo da zatvorimo učešće u plej-ofu i pobedimo. Čeka nas Zvezda koja je navika da igra čvrsto, pogotovo na domaćem terenu. Za nas je ova situacija izazovna jer moramo da se skupimo i podignem posle dva uzastopna poraza“, oprezan je snažni centar.

Olimpija je u prethodna dva evropska meča pokazala drugu stranu medalje koja se nikom nije svidela. Barselona je Manekene svela na samo 56 poena usred Milana, da bi sedam dana kasnije ekipa pretrpela novi ubedljiv poraz, ovog puta od Baskonije u Vitoriji gde je granica bila 69 poena. Za napadački potentnu ekipu koja je tokom sezone beležila prosečno iznad 81 poena to je veliki ozbiljan učinka, ali isto tako je i putokaz za Crvenu zvezdu, ako želi da se okiti još jednom pobedom u završnici ligaškog dela. Čvrsta odbrana je pola puta do sreće...

EVROLIGA – 32. kolo

Utorak:

19.00: (3,90) Crvena zvezda (16,0) Olimpija Milano (1,30)

19.00: (2,30) Real Madrid (14,5) Efes (1,70)

19.00: (1,55) Žalgiris (14,5) Alba (2,70)

19.00: (2,15) Zenit (14,5) CSKA (1,80)

20.00: (3,50) Panatinaikos (16,0) Baskonija (1,35)

20.05: (4,40) Makabi Tel Aviv (17,0) Barselona (1,25)

21.00: (2,30) Bajern (14,5) Fenerbahče (1,70)

Sreda:

19.00: (3,90) Himki (16,0) Asvel (1,30)

21.00: (1,25) Valensija (17,0) Olimpijakos (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaOlimpija MilanoEvroligaKajl HajnsEtore Mesina

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara