Alen Smailagić (© Star Sport)
Alen Smailagić (© Star Sport)

Smailagić za Mozzart Sport: Svi su mi doktori savetovali pauzu, ali ne mogu više da sedim sa strane

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.12.22. | 08:59

"Kada sam se povredio, teško mi je palo. Celo leto sam zaista radio da dođem do željene forme za sezonu do koje još nisam došao", rekao je mladi košarkaš Partizan Mozzart Beta posle pobede nad FMP Železnikom

Kada je Alen Smailagić za Mozzart Sport pričao, u avgustu, ponosno je istakao da trenira tri puta dnevno samo da bi što spremniji dočekao sezonu prepunu velikih ambicija. Sigurno tada nije očekivao da će veći deo nje presedeti. Srčanog mladića je sačekao niz maleroznih povreda i to obe u Barseloni. Prvo pucanje mišića butine na pripremama koje je zahtevalo višemesečnu pauzu, a onda tek kada je krenuo da igra, ponovo povreda, ponovo Barselona, samo što se u pitanju bila tetiva prsta - i ona je pukla. Tada su doktori prognozirali barem šest nedelja pauze, ali na iznenađenje svih Smailagić je pauzirao samo jedan meč.

Šuškalo se da je na sopstvenu odgovornost odlučio da bude na parketu. Iz meča u meč je dobijao šansu, pokazivao naznake dobre forme, a onda je došao sinoćni meč protiv FMP Železnika gde je mladi krilni centar najzad bljesnio u punom sjajnu. Činjenica da je ubacio 14 poena nije toliko bitna, koliko je energijom pokrenuo čitav tim i bio predvodnik velike serije koja je obezbedila 27 poena prednosti. Doduše, to su crno-beli umalo ispustili na kraju. Ipak, ovo bi mogao da bude kamen temeljac za Alenove naredne nastupe u dresu Partizan Mozzart Beta.

Izabrane vesti

"Malo smo se kockali. Mislim da smo se opustili jer smo mlada ekipa, a imali smo stvarno veliku prednost. Učimo još iz sopstvenih grešaka. Željko je uveo mlade igrače, zadržao ih je u igri, To pokazuje koliko veruje ekipi, svima nama. Na kraju smo uspeli da privedemo meč kraju i što je najvažnije pobedili smo. Moramo da nastavimo da slušamo savete trenera i da nam se ne događaju takvi padovi", počinje Smailagić razgovor za Mozzart Sport.

Igrao je 20 minuta, ali po sopstvenom priznanju, nije posle meča pogledao statistiku. Zadovoljan je bio drugim stvarima.

"Ne znam kakve su mi bile brojke, meni je samo mnogo drago jer sam konačno počeo da se vraćam u ono što znam da jesam i što znam da mogu da budem u budućnosti. Držim glavu uvek gore i idemo dalje"

Angažovanje u skoku, energija u odbrani, izmamila je aplauze i Željka Obradovića, ali i pulike na tribinama.

"To je deo moje igre. Ima dana kada hoće, dana kada neće. To je to. Trudim se da da što više radim i bude što boljih dana".

Nije bilo lako momku koji je u avgustu napunio 22 godine da veći deo sezone presedi pored klupe dok ostatak ekipe igra Evroligu koja se čekala osam godina u Humskoj.

"Kada sam se povredio, teško mi je palo. Celo leto sam zaista radio vredno da dođem do željene forme za sezonu. Još uvek je nisam dostigao, uostalom vidi se i na terenu i po minutaži, ali dolazim do toga. samo se nadam da neće više biti povreda".

Toliko je već počelo da ga iritira sedenje sa strane dok se saigrači bore da je odlučio da sam preseče, pa kud puklo da puklo.

"Za prst kada se desilo, svi su mi rekli da treba da pauziram, svi doktori. Ipak, tokom tih razgovora otvoreno sam rekao da želim da preuzmem odgovornost na sebe, jer ne mogu više da sedim sa strane da posmatram kao navijač, jer ja sam deo tima i želim da se tako osećam dok sam ovde".

Partizan je sada vezao dve bitne pobede. Prvo protiv Efesa u Evroligi, a sada i protiv FMP Železnika. Idealna uvertira za ono što sledi u četvrtak - okršaj protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

"Nama je bitno da ostanemo na zemlji, da ne poletimo posle par dobrih utakmica, sutra imamo trening pred Fener, pričamo svaki dan, videćemo kako ćemo da ih napadnemo", dodao je Smailagić.

Pored Alena, odličan na parketu protiv Pantera bio je i Uroš Trifunović. Njegova dva žestoka zakucavanja su bile početak seriju u trećoj deonici kada je razlika otišla na preko 20 poena. Ipak i on je svestan da pad u poslednjih nekoliko minuta nije smeo da se dogodi.

"Igrali smo izvanredno tri četvrtine, a onda nedopustiv pad, uključujući i moj. Dešava nam se često da padnemo u poslednjim trenuicima, moramo to da popravimo, ali bitna je pobeda. Trebalo bi to da nas nosi u narednim mečevima. Moramo da nastavimo u ovom ritmu i da popravimo te završnice", rekao je Trifunović, strelac 14 poena u trijumfu crno-belih u ABA ligi.

ABA LIGA - 11. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Split 90:89

/Hejl 21 - Mavra 22/

Zadar - MZT 98:79

/Božić 27 - Mićović 22/

Subota

Studenski Centar - Olimpija Cedevita 71:104

/Megi 14 - Farel 16/

Cibona - Igokea 77:76

/Mesiček 19 - Tanasković, Kroford, Đorđević 15/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:104

/Rasel 27 - Rejnolds 16/

Crvena zvezda - Mega 92:58

/Dobrić, Nedović 16 - Branković 13/

Ponedeljak

Partizan Mozzart Bet - FMP 90:86

/Smailagić 14 - Stepanović 17/



tagovi

Alen SmailagićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara