Željko Obradović (Foto: MN Press)
Željko Obradović (Foto: MN Press)

Obradović: Poslednjih pet minuta realan prikaz šta neki igrači mogu da urade

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.12.22. | 20:41

"Papapetru dobio udarac protiv Efesa, Aleksa istegao mišić, Glas izvrnuo zglob, a Naneli se nije dobro osećao", rekao je trener Partizan Mozzart Beta o kadrovskoj situaciji

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su u 11. kolu ABA lige savladali FMP u Beogradskoj areni 90:86. Imali su veliku prednost, vodili sa čak 23 razlike pred poslednjih pet minuta, ali je FMP u završnici uspeo značajno da istopi zaostatak, ne i da ugrozi pobedu crno-belih.

Izabrane vesti

"Najavili smo da večeras igramo protiv tima koji je u dobroj formi i igra veoma dobro u ABA ligi. Agresivnošću smo odigrali veoma dobru utakmicu 35 minuta, a ovh poslednjuh pet minuta nema razloga ni komentarisati previše. Čestitke igračima na dobroj utakmici, protiv dobrog protivnika i hvala svima koji su večeras bili u dvorani", rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije posle susreta.

Ističe trener Partizana da njegovim izabranicima nije manjkalo motiva.

"Motivacija je bila na odličnom nivou. Imali smo 21 poen razlike na pet minuta do kraja. Igrači su dotad igrali izvanrednu utakmicu, bilo je sitnih detalja, ali generalno odlična utakmica. Zadnjih pet minuta, svakome ko malo prati košarku, sve je jasno".

Novinari su insistirali na obrazloženju pada u poslednjih pet minuta utakmice.

"Ne verujem da je opuštanje i potcenjivanje, već realan prikaz onoga što neki igrači mogu da urade. I onda ću verovatno sledeći put da čekam da me neko pita što ne igraju mladi? A onda ću ja da vas podsetim na poslednjih pet minuta protiv FMP-a. Imam 16 igrača, nisam mogao da koristim Papapetrua jer je dobio udarac na prethodnој utakmici, nije trenirao. Aleksa je imao istegnuće mišića na poslednjem treningu. Glas je na jutranjem izvrunio zglob i Balša Koprivica ima povredu ruke. U 12 će biti samo oni koji zaslužuju. Sve ovo će da se sabira i oduzima, kad bude došao trenutak da odlučujem. Čitav život pokušavam da razumem mlade i da im dajem priliku. Sad ponovo možete da uđete na sajt ABA lige, pogledate prosek minuta igrača Partizana, pa će vam sve biti jasno. Nijedan igrač nema prosek više od 20 minuta. Vadio sam to pre dva kola i bilo je tako. Probaćemo tako i da nastavimo"

Prisutnima na tribinama je smetala niska temperatura u dvorani.

"Mislim da je to glavni razlog, pogotovu poslednjih pet minuta. Tad je bila najveća zima, baš se tad poklopilo. A nekako nije bilo njima zima, samo ovim mojima. Verovatno je ispod našeg koša bilo toplo", ironično je kroz osmeh odgovorio Obradović.


Dodao je da je Džejms Naneli ostao bez poena zbog zdravstvenih problema.

"Neki igrači su imali slobodan dan posle utakmice, njih šestorica nisu trenirali. On je taj dan došao i osećao se veoma loše, bio je bolestan. Lekarska ekipa je učinila sve da ga osposobi. Imao sam četiri igrača van tima i planirao da ne igra previše. Odigrao je osam minuta, tako da je i to sigurno uticalo".

Za kraj je napomenuo da se još ne zna ozbiljnost problema koji su zadesili Joanisa Papapetrua i Aleksu Avramovića.

"Bilo je iz predostrožnosti, ali nisu trenirali poslednja dva dana, pa nije bilo moguće da budu u ekipi. Sutra ćemo videti u kakvom su stanju, pa ćemo donositi odluke", zaključio je Željko Obradović.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićAleksa AvramovićJoanis PapapetruDžejms NaneliGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara