Tomislav Tomović (MN press)
Tomislav Tomović (MN press)

Srpski stručnjak se vraća u Kinu

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.11.21. | 13:07

Tomislav Tomović ponovo u stručnom štabu Šangdonga

Kratko je trajao trenerski tajm-aut za Tomislava Tomovića. Srpski stručnjak koji je prethodnih šest sezona bio asistent u Šangdongu, dobio je ponudu kineskog tima da nastave saradnju. Tomović bi već narednih dana trebalo da krene put najmnogoljudnije zemlje na svetu i priključi se stručnom štabu Šangdonga koji se sa skorom 6-7 nalazi na 11. mestu (od 20 timova) posle prvog dela šampionata.

Bolji poznavaoci pamte Tomislava kao člana kadetske reprezentacije SR Jugoslavije koja je 1999. pokorila Evropu.

Izabrane vesti

Igračku karijeru je gradio u beogradskom Radničkom, Crvenoj zvezdi, bugarskom Jambolgasu, Banjalučkoj pivari, sarajevskoj Bosni (u dva navrata), Megi i Zrinjskom.

Povrede su ga sputale da ostavi dublji trag kao igrač. Već sa 29 godina se opredelio da zaplovi trenerskim vodama. Krenuo je kao pomoćni trener u OKK Beogradu, zatim je radio kao trener mlađih kategorija Slodresa, da bi se 2015. otisnuo u Šangdong, kao pomoćnik Aleksandra Kesara.

Tomović je 2014. godine bio član stručnog štaba Aleksandra Bućana u juniorskojh reprezentaciji Srbije koja je osvojila evropsko srebro u Konji za igrače do 18 godina, ali i pet godina kasnije kada su Orlići na Kritu zauzeli sedmo mesto na Mundobasketu za košarkaše do 19 godina.


tagovi

Tomislav TomovićKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara