Branko Maksimović (MN press)
Branko Maksimović (MN press)

Srpski trener iz Lokomotive poručuje: Želimo samo da igramo košarku

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 12:21

"Klub čini sve da organizuje utakmice na neutralnom terenu, a mi (treneri i igrači) hoćemo da nastavimo da igramo. Loko je u dobroj situaciji da bude u vrhu pred početak plej-ofa, a sada ne možemo da nastavimo takmičenje u Evrokupu"

Strahovanja da bi Evroliga, zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, mogla da suspenduje status ruskih klubova u njena dva takmičenja na kraju su se obistinila. Akcionari najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi odlučili su da CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva do daljeg ne igraju u Evroligi, odnosno Evrokupu, što je presedan u istoriji međunarodne košarke, jer je ovo prvi put da neko bude suspendovan tokom takmičenja.

Izabrane vesti

"Veoma sam iznenađen..." kaže za Mozzart Sport šef stručnog štaba Lokomotive Branko Maksimović, jedan od šestorice Srba u timu iz Krasnodara, uz njegove pomoćnike Jovana Beadera, Nikolu Markovića, Petra Marinkovića i Gorana Vučkovića, i igrača Ivana Paunića.

Kada su ostali evropski timovi počeli da otkazuju putovanja za Rusiju, pojavila se, doduše nezvanična mogućnost, da ruska četvorka rivale dočekuje van domovine. Jedna, ako ne i najozbiljnija opcija bio je i Beograd. Ipak, sve je to zasad palo u vodu. Ali Loko koji slovi za jednog od favorita za osvajanje trofeja, kako Maksimović kaže, ne odustaje od sezone.

"Klub čini sve da organizuje utakmice na neutralnom terenu, a mi (treneri i igrači) želimo da nastavimo da igramo. Loko je u dobroj situaciji da bude u vrhu pred početak plej-ofa, a sada ne možemo da nastavimo takmičenje u Evrokupu..."

Sredstva javnog informisanja preplavljena su vestima, ali i dezinformacijama iz Ukrajine. Kako se odbraniti od medijske lavine?

"To je individualno. Mnogo informacija cirkuliše. Praktično se vodi medijski rat. Ali mi pokušavamo da budemo fokusirani na košarku, igru protivnika, kako da budemo bolji u nekim detaljima. Razgovaram sa igračima, sve vreme smo u kontaktu. Nije lako, ali pokušavamo da se više fokusiramo na košarku."

Dobar deo igračkog kadra Lokomotive su stranci, koji su za razliku od kolega iz drugih ruskih ekipa ostali na okupu i pored suspenzije kluba. Niko (zasad) nije najavio da želi da ode, klub redovno trenira...

"Svako reaguje na svoj način. Trude se da budu više fokusirani na sport, košarku. Ako ste samo na društvenim mrežama i televiziji, jednostavno gubite vreme, sada je veliki medijski rat i mnogo nekih netačnih ili lažnih vesti."

Još se ne znaju koraci Evrolige, ali Maksimović dodaje da klub i tim znaju kako dalje.

"Samo da nastavimo da radimo i sačekamo informacije za termine utakmica u VTB ligi i Evrokupu. Moramo da budemo spremni za svaku situaciju. Nadam se da ćemo uskoro (opet) imati priliku da na terenu pokažemo košarkaški talenat", završava Maksimović.


tagovi

KK Lokomotiva KubanjBranko MaksimovićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara