Dejan Radonjić i Dejan Davidovac (©MN Press)
Dejan Radonjić i Dejan Davidovac (©MN Press)

Šta sad za Zvezdu: Da preživi još četiri meča u nedelju dana, pa Cedevita i Igokea... S verom u Mornar

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.03.21. | 08:32

Pred ekipom Budućnosti sedmica velikih izazova, najvažniji meč u Baru, pitaju se i Zmajčeki iz Ljubljane

Nije se dalo košarkašima Crvene zvezde da pobedom na najvažnijem gostovanju sezone zaokruže sedmicu sa četiri utakmice. Bitka u Podgorici je izgubljena, ali ne i rat. Budućnost sada ima sve u svojim rukama zbog boljeg međusobnog skora sa Crvenom zvezdom, s tim što je sve daleko od rešenog.

U mesec odluke Crvena zvezda i Budućnost ulaze sa skorom 17-3, Cedevita Olimpija i Igokea imaju po četiri, a Mornar pet poraza. To ostavlja sasvim dovoljno prostora za pravu dramu u završnici ligaškog dela regionalnog takmičenja, pogotovo što će se putevi pet najbolje plasiranih timova na tabeli ispreplitati nekoliko puta do plej-ofa.

Izabrane vesti

18.00: (10,0) Kalev (27,0) CSKA (1,05)

Crvenu zvezdu čeka teoretski najveći obim posla jer joj u naredne skoro četiri sedmice predstoji još deset utakmica u svim takmičenjima, od toga šest u Jadranskoj ligi. Tri najteža izazova biće spakovana u desetodnevni period kada Zvezda prvo ide u goste, pa dočekuje Cedevitu Olimpiju, plus u Beograd dolazi i Igokea, dok je na programu i utakmica poslednjeg kola Evrolige protiv Albe u Berlinu.

Do tih megdana crveno-bele čeka novi iscrpljujući niz sa četiri utakmice u nedelju dana! Sve počinje s gostovanjem CSKA u četvrtak, pa dva dana kasnije stiže FMP, pa poslednja dupla sedmica elitnog takmičenja. Gosti dvorane Aleksandar Nikolić biće milanska Olimpija i Makabi iz Tel Aviva. I onda dolaze verovatno presudni okršaji s Zmajčekima i Igosima.

Za kraj ostaju putovanja u Zadar i Novo Mesto protiv dva potencijalna davljenika. Zadar zasad ima šest, Krka jednu pobedu više, mada u ovom trenutku Borac se nalazi na poziciji koja vodi u plej-of za opstanak sa pet dosadašnjih recki.

Dok u Crvenoj zvezdi budu kalkulisali kako da uštede energiju za najbitnije mečeve, Budućnost se nalazi na posebnim mukama. Počev od utorka ekipi Dejana Milojevića sledi četvrtfinale Evrokupa gde Monako ima prednost domaćeg terena. Serija se igra na dve dobijene utakmice u razmaku od tri dana, dok je potencijalna majstorica zakazana za poslednji dan marta. U svemu tome je i ključno gostovanje za Plave Mornaru u Baru. Tim Mihaila Pavićevića je svoje šanse za plasman u doigravanje ozbiljno ugrozio porazom od Partizana proteklog vikenda, pa je trijumf nad najvećim rivalom obaveza ako su ambicije ostale nepromenjene.

Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić (©KK Budućnost)Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić (©KK Budućnost)

To bi mogla da bude ne samo šansa za Mornar, već i Crvenu zvezdu da povrati status tima najbližeg prvom mestu, kada bi opet sve zavisilo od crveno-belih. Gledajući kako igra Budućnost, a da Mornar i dalje nema na raspolaganju najboljeg igrača Džejkoba Pulena, blagi favorit u tom meču je definitivno gost iz Podgorice.

Poput Zvezde i Budućnosti predstoje susreti sa Cedevitom Olimpijom i Igokeom, oba u Morači, dok su preostale dve utakmice u prvenstvu Mega kod kuće i Krka u Novom Mestu. Ne tako lak, ali opet ni pretežak raspored za Plave. Situacija bi teoretski mogla da se zakomplikuje ako bi Budućnost prošla Monako i ušla u polufinale Evrokupa, jer bi se tada dodale još dve, a možda i tri utakmice u novoj seriji. Isto bi bilo ako bi puleni Dejana Milojevića igrali finale Evrokupa. Ali o tom – potom.

Cedevita, Igokea i Mornar imaju svoje kalkulacije i sve tri ekipe su sa realnim šansama da uđu u plej-of, a kako imaju daleko manje obaveza od Zvezde i Budućnosti, tako će motivacija biti veća da se iskoristi svaki trenutak za dobar odmor i pripremu mečeva koji bi u nekim ludim scenarijima mogli da dovedu i do neočekivanog raspleta za prvo mesto. Opet, to je nešto o čemu ćemo više pisati kada i ako do toga dođe.

Crvena zvezda je loše prošla u Podgorici, ali je mogla dobro da vidi koje su manjkavosti igre iliti šta treba da se popravi pred nimalo lak period koji dolazi. Dejan Radonjić možda neće moći da računa na Duopa Rita u tom periodu, Dejan Davidovac će moći da se oporavi potpuno do Moskve. Jasno je da svakako neće biti lako...

RASPORED CRVENE ZVEZDE

25. mart: CSKA Moskva (gost)

27. mart: FMP Železnik (domaćin)

30. mart: Olimpija Milano (domaćin)

1. april: Makabi Tel Aviv (domaćin)

4. april: Cedevita Olimpija (gost)

8. april: Alba Berlin (gost)

Vikend od 9. do 12. aprila: Igokea (domaćin)

14. april: Cedevita Olimpija (domaćin)

Vikend od 16. do 19. aprila: Zadar (gost)

17. april: Krka (gost)

RASPORED BUDUĆNOSTI

23. mart: Monako (gost)

26. mart: Monako (domaćin)

29. mart: Mornar (gost)

31. mart*: Monako (gost)

4. april: Mega (domaćin)

8. april: Cedevita Olimpija (domaćin)

Vikend od 9. do 12. aprila: Krka (gost)

Nepoznat termin: Igokea (domaćin)

(*) – u slučaju da se igra majstorica.

RASPORED CEDEVITE OLIMPIJE

26. mart: Cibona (gost)

4. april: Crvena zvezda (domaćin)

8. april: Budućnost (gost)

Vikend od 9. do 12. aprila: Mornar (gost)

14. april: Crvena zvezda (gost)

Vikend od 16. do 19. aprila: Mega (domaćin)

RASPORED IGOKEE

28. mart: Zadar (gost)

4. april: Cibona (domaćin)

Vikend od 9. do 12. aprila: Crvena zvezda (gost)

Vikend od 16. do 19. aprila: Mornar (domaćin)

Nepoznat termin: Budućnost (gost)

RASPORED MORNARA

29. mart: Budućnost (domaćin)

5. april: FMP Železnik (gost)

Vikend od 9. do 12. aprila: Cedevita Olimpija (domaćin)

Vikend od 16. do 19. aprila: Igokea (gost)


tagovi

KK Crvena zvezdaBudućnost PodgoricaCedevita OlimpijaIgokeaMornar BarJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara