(AFP)
(AFP)

Šta uradi čovek! Strus dao četiri trojke za 67 sekundi i još jednu za pobedu, preko Dončića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 04:18

Šuter Klivlenda ušao kad je Dalas vodio sedam razlike, pa sam pobedio goste, kod kojih se „ugasio“ as iz Slovenije

Opasno dobru košarku igra Klivlend. Možda najbolju od ere Lebrona Džejmsa. Nema ni izbliza takvog asa, ali ima homogen tim, u stanju da se učvrsti na drugom mestu tabele Istočne konferencije. Zato što ima momka sposobnog da nadmudri čak i Luku Dončića.

Ime mu je Maks Strus i u NBA ima reputaciju sjajnog trojkaša. Samo što su to Slovenac i igrači Dalasa smetnuli s uma. Zato ih je 27-godišnji šuter opomenuo da ne bi smeli da ga potcene, kao što su to učinili u poslednjoj četvrtini susreta u Ohaju, pošto je baš bivši košarkaš Čikaga i Majamija najzaslužniji što se ne priča o Dončiću, iako je partija superstara Maveriksa bila za „kapu dole“. Morao je i Luka da se pokloni Strusu, pošto je Maks maksimalno ozbiljno odigrao poslednju četvrtinu, postarao se da Kavalirsi preokretom trijumfuju – 121:119.

Izabrane vesti

Činilo se da neće, jer je dve sekunde pre kraja napetog susreta upravo Dončić proigrao Pi Džej Vašingtona i gostima doneo prednost. Pomislili su i pobedu, a onda je posle kombinacije sa Evanom Moblijem, aktivirao Strus bombu koja je razorila ambicije Dalasa. Sa tri četvrtine terena je pogodio u jednu od dramatičnijih završnica dosadašnjeg toka sezone!

Najzanimljivije je što je trener Klivlenda, Džon Bler Bikerstaf, poslao na parket Strusa pet minuta i šest sekundi pre kraja meča. U tom trenutku Dalas je vodio sedam razlike, a Dončić na kontu imao 45 poena. U preostalom vremenu nije dao nijedan!? A Strus je demonstrirao najjače oružje u vidu šuta sa distance. Na 3.42 pre završnog zvuka sirene je pogodio trojku, šest sekundi kasnije, posle izgubljene lopte Kajrija Irvinga, još jednu, pa na 2.57 treću u poslednoj deonici. Ispalio je i četvrtu neposredno pošto je Kajri omanuo prilikom polaganja. Na semaforu je stajalo 2.35. Za samo 67 sekundi spakovao je ekipi iz Teksasa četiri trojke. I nije bilo dovoljno upozorenje, jer Luka ga je potcenio, tek onako podigao ruke, a Strus sa samopouzdanjem velikim kao jezero Iri bio precizan još jednom! Da boli više.

Pet trojki za četvrtinu! Sedam ukupno! Samo je dalekometne hice i pogađao. Morali su to u Dalasu da znaju, ali kao da su zaboravili da je pre dve godine Strus dao devet trojki Bostonu dok je igrao za Majami. Ili po osam Šarlotu i Orlandu, takođe u dresu ekipe iz Floride. U opremi Klivlenda je ponovio izdanje iz oktobarskog susreta sa Bruklinom.

I tako „prevario“ Luku Dončića, koji je sve vreme vodio Dalas, ali se „ugasio“ u završnih šest minuta. Baš kad je Strus kročio na parket. Dotad je spakovao 45 poena. Meč je završio sa 14 skokova i devet asistencija. Džaba. Baš kao i partija Kajrija Irvinga (30 poena).

Strus je junak ekipe koju je prethodno gurao Donovan Mičel i sa 31 poenom (takođe sedam trojki) se postarao da Klivlend ostane u igri sve dok nije počeo rafal nesuđenog heroja.


NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Klivlend – Dalas 121:119

/Mičel 31 – Dončić 45/

Orlando – Bruklin 108:81

/Vagner 21 – Šreder 15/

Vašington – Golden Stejt 112:123

/Kuzma 27 – Tompson 25/

Atlanta – Juta 124:97

/Džonson 22 – Sekston 22/

Boston – Filadelfija 117:99

/Braun 31 – Maksi 32/

Njujork – Nju Orleans 92:115

/Di Vinćenco 23 – Marfi 26/

Čikago – Detroit 95:105

/Derozan 25 – Kaningem 26/

Milvoki – Šarlot 123:85

/Adetokumbo 24 – Bridžis 17/

Minesota – San Antonio 114:105

/Edvards 34 – Vasel 21/

Oklahoma – Hjuston 112:95

/Gildžus Aleksander 31 – Šengun 23/

Portland – Majami 96:106

/Simons 26 – Batler 22/



tagovi

NBA ligaKlivlendKlivlend KavalirsDalasDalas MaveriksLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara