Stef Kari protiv Klipersa (AFP)
Stef Kari protiv Klipersa (AFP)

Stef Kari šou! Savršena četvrtina i 45 poena Klipersima za poneti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 06:38

Nemanja Bjelica završio meč sa šest poena

MVP, MVP! Već se ori, a jedva da je sezona počela. Razlog - Stef Kari. Haubica Golden Stejta proradila je protiv Los Anđeles Klipersa. Neverovatni šuter završio je duel sa 45 poena, dao osam trojki, a posebno će se pamtiti prva četvrtina u kojoj je dao 25 poena bez promašaja (5/5 za tri). Na kraju je bilo 114:112.

Uzbudljiv je to bio duel sve do poslednjih sekundi. Voriorsi su napravili razliku 12-0 u poslednjoj četvrtini, igralo se u talasima sa obe strane i bilo je teško predvideti ko će izaći kao uspešniji. Veliku ulogu imao je Demion Li sa dve trojke u završnici. A onda je ponovo Kari preuzeo glavnu ulogu sa dve trojke. u poslednjem minutu Klipersi su tražili Džordža po svaku cenu, a on je promašio trojku. Kada je Grin na 11 sekundi pre kraja ubacio dvojku delovalo je da je kraj, a onda je Džordž dao daleku trojku. Ušlo se u penal-završnicu,Kari je pogodio oba penala. Potom je Ivica Zubac dao prvo, potom je promašio drugo slobodno bacanje, ali njegov tim nije uspeo do lopte.

Izabrane vesti

Posle Lejkersa, pred Voriorsima pali su i Klipersi.

Kari je, zanimljivo, pored 45 poena imao i 10 skokova i samo jednu asistenciju. Endrju Vigins je dodao 17, a Damion Li 11 poena. Bjelica je odigrao 17 minuta i ubacio šest poena uz šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Kod Klipersa su se najbolje pokazali Pol Džordž sa 29 poena, 11 skokova i šest asistencija, kao i Bledso sa 22 poena, dok je Zubac dodao 14 poena i tri skoka uz dve asistencije.

Duh današnje NBA lige mogao je dobro da se oseti u prvom poluvremenu. Prvi udarac zadao je Golden Stejt, tačnije Stef Kari. Moćni šuter postigao je 25 poena u prvoj četvrtini (izjednačio svoj rekord), dva manje od celog tima Klipersa! Šutirao je 9/9 iz igre, 5/5 za tri poena. Savršena četvrtina koju je Golden Stejt dobio 44:27.

A onda su Klipersi već do poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i to u gostima. Pol Džordž povukao ekipu i uz pomoć Bledsoa i Zubca odveo goste do prednosti od 67:66 na poluvremenu. Pravi rolerkoster.

Dobru ulogu u prvom poluvremenu imao je i Nemanja Bjelica sa šest poena sa klupe za 12 minuta u igri čime je samo nastavio ono što je prikazao protiv Lejkersa. Posle povratka Klipersa u drugoj deonici bilo je jasno da će meč biti uravnoteženiji, pa je posle toga usledila velika borba za svaku loptu, trčalo se brzo u kontri, a i Bjelica je dobio svoju šansu kada je udelio jedno dobro dodavanje.

Kako se utakmica primicala kraju, bilo je sve jasnije da će biti rešena u neizvesnoj završnici.

A tamo je Stef Kari mnogo jak.

NBA - rezultati

Atlanta - Dalas 113:87

/Rediš 20 - Dončić 18/

Majami - Milvoki 137:95

/Hirou 27 - Adetokunbo 15/

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 114:112

/Kari 45 - Džordž 29/


 

 


tagovi

Stef KariNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara