Jokić (©AFP)
Jokić (©AFP)

Što su jača svetla, on sve jače sija

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 08:28

Svi pričaju o Jokiću posle pobede nad Lejkersima

Silovito je Denver krenuo u odbranu titule u plej-ofu. Lejkersi su se odlično držali poluvreme, ali nisu mogli sve vreme da drže na oku Nikolu Jokića, koji je ponovo dominirao terenom i naterao ponovo celu košarkašku Ameriku da priča o njemu.

Srpski as je meč završio sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a Denver je dobio meč sa 114:103 i poveo sa 1:0 u seriji.

Izabrane vesti

Trener Majk Meloun, kao po običaju, u superlativu je pričao o košarkaškom doktoru iz Sombora.

“Ono što je zaista bilo impresivno je sasvim očigledno: 32 poena, 12 skokova, sedam asistencija, dve ukradene lopte. Imao je jako bitnu ukradenu loptu pred kraj. Koliko je zakucavanja imao Jokić večeras? To je stvarno sjajno. Trebalo bi da delimo poklone ili nešto slično. Nikola je fantastičan igrač i što je veća “scena”, što su jača svetla, on nastavlja da sija”, pričao je posle meča Majk Meloun.

A, Jokić – u svom stilu. Posle pobede i još jedne sjajne partije nije pridavao nikakvu pažnju onom što je uradio na terenu.

“Oni su poveli u prvoj četvrtini, bili smo u minusu tri poena na poluvremenu. Potrebno je promeniti način razmišljanja. Mislim da je naša odbrana u drugom poluvremenu bila neverovatna. Tako treba da igramo ako želimo nešto da postignemo. Ja samo pokušavam da pročitam igru. Ne forsiram je. Pokušavam da pronađem otvorenog igrača i da verujem u dodavanje, verujem u saigrače”, rekao je Jokić nakon meča.

I odmah okrenuo svetla reflektora na saigrače.

“Imamo takve sjajne odbrambene igrače kao što su Gordon i Poup. Ostali momci samo prate energiju. Oni su sjajni u sitnim detaljima igre, kao na primer ,kada je Poup blokirao Dejvisa dva ili tri minuta pre kraja utakmice. To je tako mali detalj koji mnogo znači”, naglasio je Jokić.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara