Logo Dalas Maveriksa (©Reuters)
Logo Dalas Maveriksa (©Reuters)

Strah od “raspada lige” raste, odložena još dva NBA meča

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 19:22

Uslediće sastanak svih generalnih menadžera klubova kako bi se dodatno pooštrile regulative sprečavanja širenja virusa korona

Američka košarkaška javnost je na nogama, u kratkom intervalu otkazane su još dve utakmice NBA lige, potvrđuju svi relevantni mediji u Sjedinjenim Američkim Državama!

Posle okršaja Bostona i Majamija, što je prvi otkazani susret ove sezone, praktično istovremeno objavljeno je da su otkazani i susreti Dalasa i Nju Orleansa, koji je trebalo da se odigra u noći između ponedeljka i utorka, odnosno Bostona i Čikaga, prvobitno zakazan za dan kasnije.

Izabrane vesti

Da je situacija ozbiljna potvrđuju i reči verovatno najbolje obaveštenog košarkaškog novinara Adrijana Vojnarovskog da će u najskorije vreme da se dogodi video konferencija na kojoj će biti prisutni generalni menadžeri svih NBA klubova kako bi se razgovaralo o dodatnom pooštravanju regulativa i mera za sprečavanje širenja virusa korona!

Najgora situacija je trenutno u Dalasu, gde su od ranije četvorica igrača van protokola zbog bezbednosnih razloga – Džejlen Branson, Dorijan Fini Smit, Džoš Ričardson i Maksi Kleber. Danas su navodno još petorica igrača Mavsa ušli u kovid protokol, pa tako Rik Karlajl nema na raspolaganju ni zakonski minimum od osam košarkaša. Kako je prethodno bilo najavljivano, upravo je protiv Pelikansa večeras ovosezonski debi trebalo da upiše Kristaps Porzingis. Letonski centar konačno se oporavio od povrede i operacije kolena.

Podsetimo, Porzingis je povredu kolena doživeo u plej-ofu protiv Klipersa, zbog čega je propustio ostatak prošle i uvodnih devet utakmica ove sezone. Prošle godine odigrao je 57 utakmica za tim iz Teksasa i imao prosek od 20,4 poena na 35 odsto pogodaka za tri poena, uz 9,5 skokova, dve blokade i 1,8 asistencija.

Slična epidemiološka situacija je u Bostonu i Majamiju, gde mladi stručnjak Bred Stivens i njegov kolega Erik Spolstra takođe nemaju dovoljan broj igrača na raspolaganju.

Vojnarovski je preneo reči neimenovanog generalnog menadžera koji je izrazio brigu da se liga ne “raspadne u roku od nekoliko sedmica“. Nimalo optimistično razmišljanje, s obzirom da se donedavno aktivno razmišljalo o tome kako da se vrati bar deo navijača na tribine...

NBA komesar Adam Silver nedavno je izjavio da se nada “ozbiljnom napretku u pogledu organizacije utakmica i lige pošto prođu najcrnji dani“. Sjedinjene Američke Države su pre tri dana probile sve negativne rekorde po broju zaraženih osoba u jednom danu sa preko 300.000 ljudi pozitivnih na virus korona.



tagovi

Boston SeltiksČikago BulsNBA ligaNju Orleans PelikansDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara