Detalj sa protesta u Denveru (©AFP)
Detalj sa protesta u Denveru (©AFP)

Street fight NBA style (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 08:34

Džej Ar Smit snimljen kako prebija vandala koji mu je razbio stakla na kolima tokom demonstracija

SAD su poslednjih dana bukvalno u plamenu. Socijalno-rasni nemiri šire se gradovima nakon što se pre nekoliko dana pojavio snimak policajca kako ubija uhapšenog. Naravno, čuvar reda je belac, a ubijeni Afroamerikanac, što je bacilo jaku iskru na inače opasnu, prd svega "zrelu" situaciju.

Iako većina ljudi na miran način želi da pokaže neslaganje i sa samim sistemom, ali i rasnim predrasudama koje, tvrde vladaju u policiji, jedan deo njih, radikalizovan ili pak željan da neštio uništi ne bira sredstva da pokaže bes.

Izabrane vesti

A kada je tako, žrtve su nasumične, pa makar bile i na "njihovoj strani".

Upravo to je doživeo Džej Ar Smit, godinama jedan od najvažnijih iigrača Klivlend Kavalirsa. To jest do ove, pošto je na kraju minule sezone otišao u penziju. Čuveni šuter, vlasnik NBA šampionskog prstena iz 2016. je po povratku sa protesta uhvatio jednog belca (da li je to uopšte potrebno reći) kako mu rastura kola. Doskorašnji atleta nije se mnogo razmišljao već je napao vandala i, što bi mladi rekli, ugazio ga. Da ga prijatelji nisu zaustavili, ko zna šta bi mu učinio.

Uostalom, pogledajte sami.

"Šta je uopšte taj mali us...i belac tražio uopšte? Došao je da mi razbija prozore na kolima. Ovo ovde je rezidencijalni kraj, ovde nema protesta, tu se deca igraju. Pojurio sam ga i prebio kao mačku, nije znao na koga je krenuo. Sve je to zbog ovog us....g sistema!", pojasnio je Smit. 


tagovi

Klivlend KavalirsDžej Ar Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara