Foto: ABA League
Foto: ABA League

Subotić vodio FMP do pobede protiv Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 14:16

Ljubljančani okončali Superkup ABA lige bez pobede

Privodi se kraju ABA Superkup u Podgorici. Finalni dan je počeo okršajem za sedmo mesto između FMP Železnika i Cedevite Olimpije. Na kraju je tim iz Železnika došao do pobede, pa je samim tim Cedevita jedina ekipa na turniru bez nje. FMP je slavio posle produžetka s rezultatom 85:81.

Ono što u ovom trenutku može da se kaže za Cedevitu da definitivno ne izgledaju dobro. Tim koji pretenduje da se bori za gornji deo tabele ni na jednom meču u Podgorici nije uspeo da pronađe način da trijumfuje, a nije pomogao i novi trener Simone Pjaniđani koji je doduše rekao za Mozzart Sport da tim još uvek ne izgleda dobro, ali verujemo da ni sam nije očekivao da će na Superkupu upisati sva tri poraza.

Izabrane vesti

Bila je Cedevita vrlo blizu pobede. Imali su prednost u poslednjem minutu četvrte četvrtine kada je Gregor Glas pogodio trojku, ali Bojan Subotić je uspeo da donese dodatnih pet minuta za FMP. Tu je tim iz Železnika već izgledao neuporedivo svežije i energičnije pa su sasvim zasluženo došli do pobede.

Najefikasniji je bio već pomenuti Bojan Subotić sa 22 poena, Votson je dodao 17,a Živanović 13 poena. Na drugoj strani dva imena su se ubedljivo istakla Arman Šin sa 22 poena, tri skoka i sedam asistencija, dok je Gregor Glas imao 21 poena. Pritom je ubacio pet trojki iz devet pokušaja.

Podsetimo da se ovogodišnji Superkup ABA lige završava finalnim susretom između Partizan Mozzart Beta i SC Derbija.


tagovi

KK FMPCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara