Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Svet se klanja Partizan Mozzart Betu: Od Španije do Amerike - svi pričaju o čudesnoj atmosferi na Tašmajdanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 09:47

Neverovatne scene nikoga nisu ostavile ravnodušnim

Kada je Partizan Mozzart Bet zakazao utakmicu sa Fuenlabradom na stadionu Tašmajdan, odmah se moglo pretpostaviti da se sprema nešto specijalno, ali ono što je viđeno u Beogadu u sredu uveče niko nije mogao ni da zamisli. Ekipa Željka Obradovića koja pleše po parketu, dok na tribinama vlada istinska fudbalska atmosfera. Baklje, transparenti, vatromet... sve ovo je obeležilo veče koje je bilo toliko upečatljivo da su mediji širom planete krenuli da izveštavaju o onome što se događa na Tašmajdanu.

Redom su specijalizovani košarkaški portali krenuli da prišu o izvanrednoj amtosferi koja vlada, naglasivši da se radi samo o prijateljskoj utakmici između dva kluba.

Izabrane vesti

Ipak, možda mnogi nisu ni svesni da je meč između Partizana i Fuenlabrade mnogo više od samo nekog prijateljskog susreta. Dva kluba će zauvek biti povezana zbog pomoći koju je Fuenlabrada ukazala crno-belima još pre više od tri decenije kada je ugosila Partizan 1992. godine. Tada je klub iz Humske zbog sankcija morao da igra van Srbije, a dom je pronašao u predgrađu Madrida u kojem su uglavnom živeli studenti. Tadašnji crno-beli tim je toliko oduševio stanovništvo Fuelabrade da su kako je legendarna sezona odmicala popunjavali tribine. Pamtiće se da je tim tada mladog trenera Željka Obradovića pokorio Evropu baš iz Fuenlabrada.

Prestižna španska Marka je prva aludirala na tu činjenicu kada je pustila tekst o meču sa Tašmajdana.

"Iz nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo kao bratstvo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo", navela je Marka.

Najpopularniji je bio klip sa Pi Džej Doužerom koji zakucava loptu dok iza njega gore baklje.

Kadrovi sa meča Partizan Mozzart Beta i Fuenlabrade su se videli čak i preko okeana. ESPN je takođe odlučio da objavio video snimak sa meča, kao i mnogi drugi popularni mediji u Sjedinjenim Američkim Državama..



Među prvima koji su van granica Srbije krenuli da izveštavaju o onome što se događa na Tašmajdanu su Basket Njuz i Euro Hups.

Prestižni Evrohups je preneo i tekst Mozzart Sporta gde se mogu pročitati utisci Frenka Kaminskog i Pi Džej Doužera.

Mnogi su samo jednostavno napisali...

"Zamislite da igrate ovde košarku"

Ekipa Partizan Mozzart Beta posle pobede nad Fuenlabradom se sprema za put u Podgoricu. Tamo će pokušati da osvoji prvi trofej ove sezone na Superkupu ABA lige. Turnir počinje u ponedeljak u dvorani "Morača".


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara