Tadija Dragićević (©Starsport)
Tadija Dragićević (©Starsport)

Tadija Dragićević: Kod Sagadina se treniralo po tri i po sata, pucali su nosevi, a nije bio zadovoljan

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 20:28

"Skupimo se mi centri, četvorke i petice, on baci loptu na tablu i ti moraš da se boriš bez driblinga. Udri, lomi i ko prvi da tri koša. Tad je bio i Raško Katić u ekipi. Svi centri od 100 do 120 kilograma", priča bivši košarkaš Crvene zvezde

U prvom timu Crvene zvezde debitovao je decembra 2004. godine i njegov deo bio pet godina. Kao član tima sa Malog Kalemegdana bio je najbolji strelac i najkorisniji igrač ABA lige. Vratio se u klub u januaru 2014. godine i osvojio Kup Koraća. Ostavio je Tadija Dragićević dubok trag u crveno-belom dresu, a u podkastu Jao Mile se prisetio zanimljivih detalja.

Veliki utisak na njega ostavila je saradnja sa Zmagom Sagadinom, kada je počinjao profesionalu karijeru.

Izabrane vesti

"Dobar je trener, mlade igrače poput Vuka Radivojevića i Čede Vitkovca je ubacivao u vatru, davao im prostora. Odjednom si mogao da dobiješ šansu i morao si da budeš pripremljen", pričao je Dragićević u razgovoru sa Miletom Ilićem.

Igor Rakočević je nedavno slovenačkog stručnjaka opisao kao "košarkaškog teroristu". S time se slaže i Dragičević.

"Nenormalno se treniralo. Svaki put smo imali tremu pred trening. Dođemo i ne znamo šta da očekujemo. Skupimo se mi centri, četvorke i petice, on baci loptu na tablu i ti moraš da se boriš bez driblinga. Udri, lomi i ko prvi da tri koša. Tad je bio i Raško Katić u ekipi. Svi centri od 100 do 120 kilograma. Pucali su nosevi, udaralo se, ali nije bilo odustajanja".

Prisetio se i "paklenih" priprema na Kranjskoj Gori.

"Na treningu 10 pomoćnika sa peškirima, u hali 40 stepeni. Treniralo se dok ne popadamo, bukvalno tri i po sata. Posle je bio ljut što smo popadali. Ujutru smo trčali sa Batom Zimonjićem koji se trudio da nas štedi, ali nije vredelo. Sagadin je non stop posmatrao i davao ritam. Kao da smo se spremali za Olimpijske igre. Proveravao je hranu, gledao u tanjire, ko šta jede. Satanisao je Džoa Vukosavljevića, bacao mu ceo tanjir jer je stavljao svega, od salate do dezerta. To je šou bio", rekao je Tadija Dragićević.



tagovi

Tadija DragićevićKK Crvena zvezdaZmago Sagadin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara