Miloš Teodosić (©Star Sport)
Miloš Teodosić (©Star Sport)

Teodosić: Favoriti za osvajanje Evrokupa Huventud, Unikaha i Uniks

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 22:34

“Markovi kvaliteti su nesporni. On je fantastično pojačanje, ne samo za klub, već i za evropsku košarku. Tek smo počeli da igramo zajedno, sačekaćemo svi još malo da vidimo rezultate“, rekao je srpski as

Samo nekoliko dana pošto je Nikola Milutinov nagrađen sa MVP priznanjem za decembar, Miloš Teodosić proglašen je zvanično najkorisnijim igračem Evrokupa za kompletnu prvu fazu.

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije zauzima tek dvanaestu poziciju na listi igrača sa statistički najvišim prosečnim indeksom (18,38), ali je Virtus iz Bolonje vodio do perfektnog skora 10-0, što nije imao nijedan drugi tim u Evrokupu.

Izabrane vesti

“Kada imaš skor 10-0, zasluge idu celom timu. Kada igraš za veliki klub, očekivanja su uvek velika. Ko god da dođe zna da mora da pruži maksimum i stavi sebe u službu tima i saigrača“, izjavio je Teodosić za sajt Evrokupa.

Teodosić je i ove sezone prosipao magiju po parketu i delio prvoklasne asistencije za televizijske špice, a u tom pogledu smatra se možda i najboljim kreativcem Evrope u ovom veku.

“Stalno me ljudi pitaju o mojim asistencijama, ali nikada nisam promenio mišljenje. Kada podelim asistenciju, srećna su dva čoveka – saigrač i ja. Asistencija predstavlja jako važan faktor u košarci“.

Virtus je nedavno dobio NBA pojačanje u liku Marka Belinelija, koga srpski as dobro poznaje iz najjače lige sveta.

“Markovi kvaliteti su nesporni. On je fantastično pojačanje, ne samo za klub, već i za evropsku košarku. Tek smo počeli da igramo zajedno, sačekaćemo svi još malo da vidimo rezultate“.

Sledeći izazov za Virtus je Top 16 faza gde će rivali biti Cedevita Olimpija, Burg i podgorička Budućnost.

“U ovoj fazi takmičenja svaka utakmica je važna i mi moramo da budemo pametni kako bismo izbegli greške. Ko god da je u Top 16 fazi, pokazao je da zaslužuje da bude deo ove grupe. Moramo da budemo u pravom ritmu i ne damo šansu našim protivnicima“.

Teodosić je kao tri favorita za osvajanje Evrokupa izdvojio – Huventud, Unikahu i Uniks.



tagovi

Virtus BolonjaMiloš TeodosićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara