Foto: MN Press
Foto: MN Press

Težak put i poznat protivnik – Partizan se sveti Buržu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 08:00

Borba za što bolji plasman pred TOP 16 fazu

Težak put, dva aviona, autobus…

Partizan gostuje Buržu (20.45) ekipi koja mu je ove sezone nanela jedan od najbolnijih poraza i koja je i dovela do smene trenera Vlada Šćepanovića. Sada crno-beli imaju šansu za revanš u borbi za što viši plasman pred TOP 16 fazu. I jedni i drugi su plasman već - obezbedili.

Izabrane vesti

U Grupi A Evrokupa sve je rešeno po pitanju plasmana u TOP 16 fazu. Tamo će Huventud, Uniks, Burž i Partizan. Samo još da vidimo kojim redosledom. Huventud posle osam utakmica ima šest pobeda, Uniks je na šest pobeda posle devet mečeva, a Partizan i Burž na 5-3. Partizan posle Francuske ima gostovanje i Veneciji pred sam kraj kalendarske godine.

U prvom ovosezonskom meču Burž je Partizanu održao lekciju, dobio je sa 13 razlike, ali je moglo da bude i daleko ubedljivije jer je prednost francuskog tima išla i do 21 poena razlike. Istini za volju, Burž je već "otplatio" deo dugova, ako ne i ceo, tako što je dva puta u dva dana dobio Veneciju i tako praktično eliminisao italijanski tim i otvorio put crno-belima ka narednoj rundi.

Kako su samo dobro odigrali Pelos i Anđušić taj duel u Beogradu, Partizan skoro da nije imao šanse. Tako da sada crno-beli znaju na koga treba najviše da obrate pažnju.

Partizan ovu utakmicu dočekuje posle dve vezane pobede, nad Bahčešehirom i Mornarom, dok je Burž poražen od Uniksa u poslednjem obračunu u okviru Evrokupa. Videćemo u kakvom će crno-beli stanju biti posle komplikovanog puta u Francusku.

Ovo je do sada najbitniji duel u Evrokupu. Znamo da je važna utakmica i daćemo sve od sebe. Potrošili smo mnogo energije na prošloj utakmici u ABA ligi i pre svega se nadam da ćemo imati dobro putovanje jer je put jako težak. Burž ima odličnog trenera koji više godina radi tamo, igrači se dobro poznaju i znaju da se izvuku iz situacije koje su naizgled problematične. Dobra su ekipa i za mene nisu iznenađenje“, rekao je Filipovski.


Eventualni trijumf bi ekipi Saše Filipovskog dao šansu da se bori čak i za prvo mesto. Ako to žele, crno-beli će morati da sačuvaju Danila Anđušiča koji briljira ove sezone sa 18 poena u proseku i šutem za tri poena od 45 odsto. Zaista briljira. Anđušić je drugi najbolji strelac Evrokupa. Pored njega, Pelos dodaje 13, a Pikok 10 poena.

Najbolji strelci Partizana do sada u Evrokupu su možda trenutno i tri najbolja pojedinca crno-belih. Miler Mekintajer ubacuje 14, Rašon Tomas 12,3, a Markus Pejdž 10,8 poena u proseku. Pomenuti Tomas je u dobroj formi ove sezone.

"Iako smo se već plasirali u narednu fazu takmičenja, želimo da osiguramo što bolju poziciju na tabeli. Idemo na gostovanje u Francusku sa željom i namerom da pobedimo“, poručio je Tomas.

Od Parnog valjka će se pre svega tražiti da odigraju dobru odbranu, da zaustave šut za tri poena protivnika i samo tako mogu da se nadaju pozitivnom rezultatu na ovom gostovanju. U prvoj utakmici francuski tim pravio je velike probleme Parnom valjku i unutrašnjom igrom, ali sada je tu Vil Mozli koji bi trebalo da odradi defanzivni posao i sačuva reket. Nije igrao u prvom meču ovih timova zbog povrede.

Sistem takmičenja u Evrokupu je takav da nije poznato ko će sa koje pozicije dalje, te ko bi mogao da čeka Partizan u TOP 16 fazi. To će se znati kada sve grupe budu kompletirane.

Sudije na ovoj utakmici biće Are Haliko, Saulius Racis i Denis Hadžić.



tagovi

Sašo FilipovskiRašon TomasEvrokupDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara