Foto: Bogdanović (AFP)
Foto: Bogdanović (AFP)

Tišina, Bogdan je glavni! Atlanta tresnula Filu o pod, Bogdanović dao najvažnije poene

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 21:44

Srpski trojkaš završio duel sa 21 poenom, Hoksi vode 1:0 posle drame u završnici, naš reprezentativac napravio i grešku koja ga nije skupo koštala

Filadelfija je ušla u plej-of seriju protiv Atlante kao favorit, a onda su Hoksi došli i posebno u prvom poluvremenu obrisali pod sa Siksersima! Sjajna partija ekipe Bogdana Bogdanovića koja se zapalila od energije i gorela većim delom utakmice. Tre Jang i Bogdan Bogdanović predvodili su Hokse koji su odličnom partijom i trijumfom od 128:124 poveli 1:0. Brutalna utakmica za otvaranje serije.

Atlanta je sve vreme bila u prednosti, potpuno je dominirala u prvom poluvremenu sa čak 74 data poena, da bi na kraju Filadelfija uspela da se vrati u meč i smanji razliku. Upali su gosti u problem u poslednja dva minuta, a u poslednji minut Atlanta je ušla sa tri poena razlike. Na šta je Bogdan odgovorio izuzetno važnom trojkom uz specifičnu gestikulaciju kažiprstom preko usana upućenu razjarenim navijačima Filadelfije. Posle toga nastao je pravi karambol, posebno nakon promašaja Bena Simonsa sa penala.

Izabrane vesti

Embid je načinio nesportsku grešku nad Kolinsom, a onda je isti igrač zakucao na asistenciju Janga. Delovalo je da je tu kraj meča, ali se domaćin nije predavao posle poena Embida. A onda je Bogdanović izgubio loptu, pa u sledećem napadu otišao na liniju za slobodna bacanja na devet sekundi pre kraja. Pogodio je oba. I stavio definitivno tačku na meč u kom se Fila vraćala tri ili četiri puta.

Bogdanović je utakmicu završio sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka, Kolins je dodao 21, a Tre Jang 35... Jeste pogrešio Bogdan kada je izgubio loptu u samoj završnici, ali je sa trojkom i pogođenim penalima rešio utakmicu. Džoel Embid je završio duel sa 39 poena i devet skokova.

Kako je hrabro Atlanta odigrala govori podatak da su Hoksi ubacili čak 42 poena u prvoj četvrtini! Sve je to najavio naš Bogdanović koji je ubacio prva dva šuta za tri poena i tako dao zalet svom timu, pa su ga i saigrači ispratili i odlično šutirali za tri poena u prvoj deonici.

Prosto neverovatan smer je poprimio meč na startu, a posebno na startu druge deonice koju je Atlanta otvorila sa 11:0, pa je Bogdanovićev tim vodio praktično duplo - 53:27!

O tome kako je Atlanta odigrala poluvreme govori činjenica da je šutirala 65% iz igre, da je ubacila neverovatnih 74 poena i da je hitala ka trijumfu, mada ni Filadelfija nije previše zaostajala s obzirom na to šta je sve ubacio gost.

Tre Jang je bio nerešiva enigma za Filu sa 25 poena na polovini meča, a Bogdan je već tada ubacio 11. Siksersi nisu znali šta ih je snašlo.

Malo je Atlanta u nastavku usporila, navijači su pokušavali da podignu Filu, ali su Hoksi konstantno uspevali da energetski nadjačaju protivnika i zato su držali prednost veću od 15 poena na ulasku u poslednji period. Na kraju je usledila drama, ali Atlanta vodi 1:0.

A Bogdan se kristalisao kao vođa kome ide lopta u ruke kada je najteže.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Atlanta 124:128

/Embid 39 - Jang 39/

Los Anđeles Klipers - Dalas (u toku)


tagovi

Bogdan BogdanovićTre JangAtlantaFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara